Diari La Veu del País Valencià
Les ratxes de vent superen els 120 quilòmetres per hora al nord del territori

El fort vent que ha afectat el País Valencià durant aquest dilluns ha deixat ratxes de fins a 122 quilòmetres per hora a la localitat de Xodos (l’Alcalatén), segons dades de l’Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet).

Durant la jornada, s’han patit ratxes de fins a 113 quilòmetres per hora a la Font de la Figuera (la Costera); 108, a la Serra d’en Galceran (la Plana Alta); 108, també, a Xixona (l’Alacantí); 106, a Traiguera (el Baix Maestrat), i 101, a Aiora (la Vall de Cofrents).

La xarxa d’observatoris de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha recollit també ratxes “considerables”, com els 110 quilòmetres per hora de Fredes (el Baix Maestrat), els 97 quilòmetres per hora de Morella (els Ports) i els 88 quilòmetres per hora de Montanejos (l’Alt Millars).

El vent ha sigut abundant en tot el territori, com demostren els avisos que hi ha hagut activats durant la jornada: taronja a l’interior nord de la demarcació de Castelló i groc en tot l’interior del País Valencià així com al litoral de la demarcació d’Alacant.

Per a aquest dimarts no hi haurà cap avís activat per vent, però sí un avís groc per pluges al litoral nord de la demarcació d’Alacant.

Emergències ateses a causa del vent

El vent ha fet necessària la intervenció dels bombers en diversos punts del territori. Destaca la ciutat de Castelló, on s’han atés 11 emergències relacionades amb la caiguda de branques i de mobiliari urbà, segons fonts municipals.

A tota la demarcació, els bombers han atés sis emergències relacionades amb caigudes d’arbres i amb el sanejament de façanes. Les localitats afectades han sigut Borriana, Vila-real i Betxí, a la Plana Baixa, l’Alcora i Llucena, a l’Alcalatén, i Benicarló, al Baix Maestrat.

D’altra banda, els bombers del Consorci Provincial de València també han realitzat diverses actuacions relacionades amb aquestes mateixes emergències en localitats com Alboraia, a l’Horta Nord, Bétera, Nàquera i la Pobla de Vallbona, al Camp de Túria, i Paterna, a l’Horta Oest. A més, a la ciutat de València s’han tancat els parcs.

Comparteix

Icona de pantalla completa