Tres col·legis mantenen el tancament en contra de la supressió de línies

El Ciutat de Cremona d'Alaquàs ha lliurat 8.000 signatures en contra de la supressió de l'única aula d'infantil de 3 anys en el 38é dia de tancament
31 març 2014 01:00h
Pares i mares del col·legi Ciutat de Cremona d'Alaquàs s'han concentrat aquest dilluns a les portes de la conselleria d'Educació.
ACN / València
 
Els tres centres van mantenir una reunió el passat divendres al Ciutat de Cremona d'Alaquàs i no es descarten noves accions que passarien per tancaments simbòlics de manera coordinada o fins i tot que augmente el nombre de tancaments, segons que han explicat fonts del Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià.


 
Per al dia 12 d'abril hi ha prevista a València una marxa pel manteniment d'unitats i escoles, que consistirà en quatre columnes des de diferents punts de la ciutat que confluiran davant del Palau de la Generalitat.
 
En cadascuna d'aquestes columnes aniran representants de la comunitat educativa dels centres afectats per les supressions de l'arranjament escolar. Segons les xifres facilitades per Escola Valenciana un total de 136 centres es veuran afectats per la supressió d'unitats en valencià i 5 d'ells seran tancades. De les dades es desprén que 72 unitats en valencià d'Infantil i Primària seran directament suprimides i altres 83 estan en centres amb doble línia educativa, quedant pendent si se suprimeix la unitat de valencià o la de castellà.


 
La comunitat educativa del Ciutat de Cremona d'Alaquàs ha lliurat aquest dilluns un total de 8.000 signatures per reclamar el manteniment de la línia d'Infantil de tres anys en valencià. 


 
En opinió del membre de la plataforma Tots Som Cremona, Miguel Piqueras, aquest lliurament visualitza que hi ha suport per part del municipi i remarca que hi ha suficients persones que tenen interés en matricular els seus fills al centre, "concretament 24 pares que volen com a primera opció el Ciutat de Cremona per a l'any vinent". 


 
Piqueras ha explicat que si es tanca la línia d'entrada d'alumnes, "en dos o tres anys" els alumnes poden estar sent reubicats en altres centres pel tancament del Ciutat de Cremona. 


 
 
El membre de la plataforma ha celebrat que altres centres hagen començat tancaments i ha dit que ha de servir a l'administració per visualitzar "que això cada vegada s'està fent més gran". 


 
L'alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García, ha posat el Ciutat de Cremona com a "referent" de la lluita pel manteniment de la línia i ha fet una crida a la comunitat educativa a la "capacitat de convocatòria i compromís" així com ha instat la conselleria a reflexionar "per mantenir la línia i alimentar-la perquè la qualitat educativa del centre no es veja ressentida".
 
Pares i mares del col·legi Ciutat de Cremona d'Alaquàs s'han concentrat aquest dilluns a les portes de la conselleria d'Educació on han lliurat 8.000 signatures en contra de la supressió de la línia d'ensenyament del centre en el 38é dia de tancament.
 
next