Diari La Veu del País Valencià
Albert Pla s’enfronta a les pors de la humanitat a la Rambleta

L’actor i músic Albert Pla es planta al davant del públic i llança la pregunta: “Si us digueren que el vostre món s’acaba en una estona, què faríeu?”. A partir d’ací, l’artista català s’enfronta a les pors que han perseguit la humanitat. Unes paors provocades pels monstres, per la mort o per la dèria a ser soterrat en un taüt amb vida, pels incendis i les llengües de foc que tracten d’engolir-nos, als fantasmes. “Per cert, fins a quan estaré mort?”, es pregunta Pla.

La Rambleta acull els dies 16 i 17 de novembre l’estrena a València de Miedo, el darrer espectacle d’Albert Pla amb un text que gira al voltant de totes les etapes de l’home, des de la infantesa fins a més enllà de la mort, al remat, l’actor recorre un interval de temps on persisteix un sentiment comú: la por, uns fantasmes que es manifesten de diferents maneres. L’espectacle, una peça de teatre musical, amb parts que s’apropen a un concert i altres a un recital teatralitzat. Pla en estat pur, repassant amb ironia les paors humanes quotidianes amb la força de la música i les cançons i una posada en escena marcadament tecnològica i multimèdia.

“Canta, canta, no deixes de cantar. Si deixes de cantar, et moriràs”, entona Pla al llarg dels 80 minuts de Miedo per tal d’espantar o véncer les seues pors. L’espectacle condueix a la catarsi i l’alliberament. “Des que sé que estic mort ja mai em pose malalt”, diu Pla en el deliri de Miedo.

Miedo, produït pel Complex Teatral de Buenos Aires, està dirigida per Pepe Miravete; Albert Pla, repartiment, títol i idea original i música junt amb Raül Refree; disseny gràfic de Mondogo; escenografia de Cube.bz, il·luminació de Russo; audiovisuals de Nueveojos, i fotografia de Nora Lozano es podrà veure el 16 i 17 de novembre, a les 21 hores, a la Rambleta. Les entrades tenen un preu des dels 25 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa