Diari La Veu del País Valencià
Podem aconsegueix que Unidos Podemos retire l’esmena que esborrava la completa gratuïtat de l’AP-7

Unidos Podemos recula i no demanarà que s’elimine l’expressió “garantint la seua completa gratuïtat quan acabe el contracte de concessió el 31 de desembre de 2019″ en la moció de Compromís sobre el futur de l’AP-7. Així ho comuniquen fonts de Podem, és a dir, de la formació morada al País Valencià, que apel·len a un malentés en la redacció de l’esmena, un document que està signat per Txema Guijarro, diputat per Alacant, i per Rosana Pastor, diputada per València. Aclarit aquest “malentés”, des de Podem han aconseguit que Unidos Podemos retire aquesta esmena. A més, reiteren que el seu posicionament sobre l’AP-7 és que s’eliminen els peatges i siga gratuïta.

Sí que es mantenen, de moment, les esmenes presentades pel PSOE, també eliminen la referència a garantir la gratuïtat de l’autopista. En lloc d’això, el grup socialista remet a un debat “dins de la subcomissió que es constituïsca en el si de la Comissió de Foment” –és a dir, una comissió que encara no s’ha creat–. La moció dels socialistes també rebaixa les bonificacions als usuaris en l’actualitat. Així, mentre que Compromís defensa una bonificació “de manera immediata”, el PSOE parla “d’estudiar-ne la implantació”.

Amb tot, fonts socialistes expliquen que, si quan arriba el 31 de desembre de 2019 la comissió no ha emés cap dictamen, demanaran que l’AP-7 siga com la resta de carreteres. De fet, la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, va assegurar aquest dilluns que el govern valencià té “un únic full de ruta” respecte a l’AP-7 i és “que siga gratuïta”. Així ho va indicar Salvador en el Fórum Europa després de ser preguntada sobre què farà el Consell si finalment es decideix des de l’Estat que continue sent de pagament a partir d’eixa data. També el president Ximo Puig ha remarcat que la gratuïtat d’aquesta via una vegada finalitzada la concessió és “irrenunciable”.

Comparteix

Icona de pantalla completa