El Ministeri de Sanitat ordena la retirada del mercat de milers de productes homeopàtics

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris valida 2.008 medicaments que sí que compleixen els requisits establits per a sol·licitar l'autorització de comercialització
/ València
30 octubre 2018 01:00h

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) porta aquest dimarts en les seues pàgines una resolució de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), dependent del Ministeri de Sanitat, per la qual s'estableix la relació de medicaments homeopàtics que compleixen els requisits establits per a sol·licitar l'autorització de comercialització i, també, s'ordena la retirada del mercat d'altres productes perquè no s'adeqüen a la nova regulació. 

En l'annex de la resolució hi ha un llistat amb els 2.008 productes que sí que compleixen els requisits per a poder seguir sent comercialitzats fins que siguen avaluats per l'AEMPS i aquesta emeta una dictamen. D'aquests, 1.996 s'han comunicat com a productes sense indicació terapèutica i els altres 12 sol·liciten ser presentats com a medicaments amb indicació terapèutica, és a dir, que tenen utilitat en alguna dolença o malaltia. Quan acabe l'avaluació, serà quan es determinen les condicions de prescripció d'aquest tipus de productes i serà quan s'hauran d'incloure en l'envàs i en el prospecte les llegendes que permeten identificar correctament aquestos productes.

Per contra, hi ha milers de productes homeopàtics que no figuren en l'annex i que, de moment, hauran de ser retirats de la venda. No obstant això, les companyies titulars d'aquestos productes tenen un mes per a interposar un recurs. Ara fa sis mesos que es va publicar l'ordre que regula el procediment d'autorització, registre i condicions de dispensació dels medicaments d'ús humà fabricats industrialment.

next