Diari La Veu del País Valencià
Sanitat detecta huit casos de galteres i n’estudia altres quatre d’universitaris que van coincidir en una festa

La conselleria de Sanitat ha informat aquest dimecres de l’existència d’un brot de galteres en estudiants de Farmàcia, Químiques (Burjassot), i Matemàtiques després de confirmar-se l’existència de sis casos i estar-ne en estudi altres quatre. Tots els joves afectats van coincidir en una festa universitària, segons han assenyalat fonts d’aquest departament.

A la festa universitària, que es va celebrar el passat 27 de setembre, van acudir estudiants fonamentalment de les facultats de Farmàcia, Químiques (Burjassot) i Matemàtiques de la Universitat de València.

Fins al moment s’han confirmat sis casos de parotiditis en estudiants de 20 i 21 anys que van acudir a aquesta celebració i que van començar a tindre símptomes entre el 14 i el 19 d’octubre. Altres quatre casos es troben en estudi. Els casos es trobaven correctament vacunats amb triple vírica.

Mesures adoptades

Salut Pública, després de la confirmació del brot, ha comprovat l’estat vacunal dels contactes dels afectats i ha recomanat completar la pauta si cal.

Així mateix, ha remés una carta als alumnes a través dels respectius deganats de les facultats en la qual notifica la situació, informa dels símptomes compatibles amb la malaltia i recomana als estudiants que els patisquen que acudisquen al seu centre de salut per a confirmar el diagnòstic. Els casos confirmats han de romandre en aïllament respiratori durant nou dies després de l’aparició dels símptomes.

Comparteix

Icona de pantalla completa