Diari La Veu del País Valencià
La vaga en Renfe i Adif obliga a suprimir 16 trens d’AVE i de Llarga Distància

La vaga convocada pel sindicat SFF-CGT en Renfe i Adif ha obligat a suprimir aquest dimecres 16 trens de Llarga Distància i Alta Velocitat amb origen i destinació València. La resta de recorreguts circula sense incidències i complint els serveis mínims.

El SFF-CGT ha convocat aquesta vaga per a exigir la implantació de les 37,5 hores setmanals i “contra el desmantellament del ferrocarril públic i la destrucció d’ocupació en el sector ferroviari”.

En Alta Velocitat no circulen 4 trens per sentit (8 en total) en el trajecte entre Madrid i València dels 34 diaris per sentit, mentre que en Llarga Distància fins a Alacant s’han suprimit 2 trens d’un total de 20, i entre València i Barcelona s’han suprimit 6 trens d’un total de 26 per sentit.

Pel que fa al servei de Rodalia, s’han establit uns serveis mínims del 75% en hora punta i del 50% en hora vall, mentre que en Mitja Distància són del 65%. Renfe ha assenyalat que la puntualitat d’aquestos trens se situa en el 97,3%.

Per problemes aliens a la vaga, concretament logístics de personal, el tren de Rodalia Gandia-València Nord de les 6.55h no ha circulat aquest matí, i el següent tren ha eixit a les 7.10h.

Comparteix

Icona de pantalla completa