Barcala considera que el PPCV ha sabut "renovar-se" després de les eleccions de 2015

L'alcalde d'Alacant assegura que Echávarri va deixar "el consistori completament paralitzat" i que per això ha hagut de reforçar els departaments
/ València
1 novembre 2018 01:00h
L\'alcalde d\'Alacant, Luis Barcala, en una imatge d\'arxiu.

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala (PPCV), considera que la seua formació ha "reaccionat" als mals resultats que van tindre en les passades eleccions autonòmiques i municipals de 2015. Al seu parer, el missatge que es va transmetre va ser: "O regeneren i renoven o el seu projecte no és creïble i està acabat".

En una entrevista concedida a Europa Press, al cap de sis mesos de prendre possessió del càrrec d'alcalde, Barcala ha opinat que s'ha "reaccionat" i ha precisat que "la prova" està en el fet que els resultats han anat "millorant" i ha plantejat que té com a objectiu "no donar per perduda" la legislatura "pels alacantins". Així, s'ha referit als acords aconseguits per a la baixada d'impost o la cancel·lació del pla d'ajust.

"La responsabilitat que tenim ara mateix és recuperar tot el terreny perdut de 2015", ha continuat i ha al·legat que per a 2019 cal "demostrar que hem sigut capaços de fer aquest treball".

Sobre aquest tema, ha indicat que el PPCV ja està treballant per a les properes eleccions i per a això s'està "completant" el procés d'elaboració dels cap de llista en cada municipi, un procés "fonamental, amb 141 municipis, perquè cal respondre a les expectatives de la ciutadania".

Així mateix, ha recordat que l'agrupació local d'Alacant va celebrar la seua convenció en setembre i que "va servir principalment per a visibilitzar que hi ha un projecte i un lideratge".

L'edil també ha defensat que ara ja "es pot estar parlant de quin projecte té el PPCV" per a Alacant per al 2019: "Sabem el vol que la gent i el que hem de fer per a atendre les seues necessitats".

D'altra banda, l'alcalde ha assegurat que l'actual equip de govern es va trobar a la seua arribada, l'abril passat, amb àrees on "no es va signar res de res en mesos", cosa que va deixar al consistori "completament paralitzat" amb "moltíssimes tasques pendents i factures sense despatxar en quantitats alarmants".

Barcala ha indicat que s'ha hagut de "reforçar" departaments per a "posar al dia" a l'ajuntament perquè "la situació d'Echávarri bloqueja a tots els regidors".

next