Diari La Veu del País Valencià
El PPCV es planteja presentar un recurs contra els pressupostos de 2019 perquè són ficticis

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, ha assegurat aquest divendres que els Pressupostos de la Generalitat per a 2019 són “ficticis” perquè preveuen uns ingressos de més de 2.600 milions d’euros que no creu “reals” i es planteja recórrer per la via contenciosa administrativa. En roda de premsa, Bonig ha lamentat que “igual que [Pedro] Sánchez, [Ximo] Puig claudica davant separatistes i populistes, i això és seguir el full de ruta que ens portarà a més atur”. Per a la dirigent popular, aquestos 2.600 milions ‘falsos’ provocaran despeses que no es duran a terme i “una paralització total de l’administració valenciana”. “Només es ven fum de cara a un any electoral”, ha remarcat.

“Puig fa al·lusió contínuament a les fake news, però la realitat és que el seu pressupost és una mentida”, ha insistit Bonig, qui ha agregat que “recentment hem sabut que no hi ha possibilitat de canviar el model de finançament perquè l’any que ve hi ha eleccions”. “En abril de 2018 Sánchez va dir que el canvi de model era qüestió de lideratge polític i voluntat, i el pitjor és que Puig i Oltra ara callen”, ha subratllat la presidenta del PP. En aquest sentit, Bonig ha criticat que es torne a incloure la partida reivindicativa de 1.325 milions per l’infrafinançament.

En matèria d’inversions, ha continuat Bonig, “van dir que serien del 10% del total nacional, però poc després Sánchez va dir que seria així sempre que hi haguera disponibilitat pressupostària”. “Ara, Ábalos ha dit que això de l’AP-7 gratuïta, ja veurem, i a mi m’agradaria saber on està la reivindicació constant de Puig”, ha agregat.

A parer de Bonig, el pressupost és “mentider”, perquè en un context de desacceleració econòmica es preveu recaptar “el triple” en impostos. “Es menteix en tres dades: es preveu recaptar 255 milions d’euros en concessions sanitàries quan el TSJCV ja ha dit que 177 no arribaran perquè no és legal el seu cobrament; es preveuen altres 644 per l’atenció sanitària a desplaçats (FOGA), quan enguany hi havia 300 milions pressupostats i s’ha ingressat poc més d’un i, a més, es preveuen altres 500 milions per l’atenció a dependents quan el Govern d’Espanya no té previst abonar el 50% d’aquesta despesa”.

Per això, Bonig ha insistit que són uns comptes que no suposen “res nou sota el sol”. “Sempre que governa el PSOE hi ha misèria, pobresa i clientelisme”, ha subratllat per a concloure que “és un pressupost per a enganyar els valencians”. Preguntada sobre si el PPCV es planteja recórrer als tribunals contra aquest pressupost, Bonig ha recordat que Oltra “va posar una querella criminal contra el Consell del PP per uns pressupostos que ella considerava ficticis i que el tribunal la va arxivar. Nosaltres no utilitzarem la via penal, però ho estudiarem des del punt de vista contenciós-administratiu”.

Comparteix

Icona de pantalla completa