Diari La Veu del País Valencià
Montesinos es presenta a les primàries del PSPV per a optar a l’Alcaldia d’Alacant amb un pla de futur

L’actual portaveu socialista a l’Ajuntament d’Alacant, Eva Montesinos, ha presentat aquest divendres la seua candidatura de manera oficial a les primàries que durà a terme el PSPV-PSOE durant el mes de novembre per a triar candidat a l’Alcaldia.

En un acte celebrat a la seu del partit, acompanyada pels regidors socialistes Fernando Marcos i Rosana Arques, per Eduardo Díez, excap de gabinet de Gabriel Echávarri, i davant de vora 60 militants, Montesinos ha assenyalat que se sent “envoltada” i que el seu projecte és “de futur”, no només per a la candidatura, sinó “per al partit”, i que confia reunir tots els avals suficients. “Hi ha molta gent dins de l’agrupació que vol que les coses canvien; és veritat que venim d’èpoques de molt de cansament intern i hi ha moments en la vida que les coses canvien i ara ja no són com fa 40 anys”, ha asseverat la portaveu socialista.

L’exedil d’Urbanisme ha valorat la seua derrota en el ple municipal celebrat el passat 19 d’abril, quan el vot en blanc de l’edil no adscrita Nerea Belmonte va atorgar l’alcaldia al popular Luis Barcala. Montesinos ha declarat que sempre ha cregut que “el projecte que es va truncar aquell dia negre havia de tindre una continuïtat”, perquè “es van deixar moltes coses per fer en el camí”. “Era un projecte que anava més enllà d’una legislatura i si jo aquell dia haguera sigut triada alcaldessa, el que és normal és que haguera sigut candidata, així que aquest projecte de continuïtat ha sigut el que ens ha portat a presentar aquesta candidatura”, ha explicat l’edil.

“La militància i la ciutadania han de triar”

Sobre la celebració de primàries internes per part del PSPV-PSOE, Montesinos ha expressat que l’últim congrés socialista “va deixar clar que la militància i la ciutadania han de triar els candidats”. “Si de debò no volguérem unes primàries amb democràcia interna, estaríem en un altre partit com el Partit Popular”, ha matisat després de reconéixer que el PSOE es distingeix per la seua democràcia interna.

En contestació a les preguntes sobre la seua candidatura, Montesinos ha assegurat que no es retirarà i ha respost que, després de diversos mesos sense trobar un candidat de consens, ha decidit presentar la seua candidatura.

“No em cap en el cap la idea de retirar-me, hauria de tindre un argument de pes i sòlid que ara mateix no tinc per a fer-ho”, ha explicat la portaveu, qui afegit que en el cas que València present un candidat independent, aquest ha de comptar amb el consens de tots.

“Si existeix un candidat per part de València, han de convéncer-me que és millor que jo perquè em retire; si no és així, no ho faré”, ha sentenciat l’edil. A més, ha assegurat que desconeix si existeix una ‘merla blanca’ per part de València i ha afegit que “el partit ha tingut diversos mesos per a buscar una persona independent, però no n’hi ha”.

Llista amb Ángel Franco?

Montesinos no ha volgut entrar a valorar possibles pactes per a una llista conjunta amb l’històric dirigent socialista Ángel Franco. No obstant això, ha matisat que està disposada a escoltar i a parlar amb “tothom”, sempre que siga en els termes que beneficien la seua candidatura. Així mateix, l’edil ha concretat que vol “el millor per al partit” amb un procés en què no hi haja “ni vencedors ni vençuts”.

Comparteix

Icona de pantalla completa