El Museu Faller de València lidera un "rècord històric" de visites als museus festius en octubre

L'espai cultural, que el mes passat va rebre el turista 100.000 de l'any, supera ja la xifra de visites assolides en tot 2017
/ València
2 novembre 2018 01:00h

Els museus festius de València han registrat 21.632 visites durant el mes d’octubre, una xifra que bat de nou el rècord històric d'aquestos espais culturals. El Museu Faller ha trencat tots els registres amb la millor dada mensual en el segon semestre de tota la sèrie històrica. "Aquestes xifres rècord demostren que la gestió del govern de Joan Ribó per les festes de la ciutat, tractant-les com a cultura, troba suport en la ciutadania i el turisme", ha destacat el regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset.

Al capdavant dels museus festius de la ciutat repeteix el Museu Faller de València, amb 11.502 visitants durant el mes d'octubre, període en el qual, a més de rebre el turista 100.000 de l'any 2018, ha superat també la barrera dels 109.253 visitants registrats durant tot l'any anterior i que fins ara suposava l'acumulat anual més elevat de la història d'aquest museu. Enguany ja s'han registrat 109.636 visites en només 10 mesos.

A més, la dada d'octubre és la primera de tota la sèrie històrica del Museu Faller que supera els 10.000 visitants en un mes del segon semestre de l'any. L'inici de la segona edició del 'Versafalles', adreçada als centres escolars, la clausura de l'exposició temporal 'Els Puche: arrels de falles' i la creixent demanda de les comissions falleres per a conéixer i gaudir del museu han contribuït a l'increment del 24,6% de visites registrades respecte a octubre de 2017.

Bones dades per al museu de la Setmana Santa Marinera i la Casa de les Roques

El museu de la Setmana Santa Marinera, amb 1.460 visites en octubre, presenta també la millor dada d'aquest mes de tota la sèrie històrica, amb un increment de visites pel que fa al mateix període de 2017 del 65%. La recent reforma museològica, amb la instal·lació de panells interactius i un nou vídeo sobre la festa gran dels Poblats Marítims, han sigut factors determinants en una pujada de xifres que Fuset ha qualificat d'"espectacular".

Pel que fa al Museu del Corpus-Casa de les Roques, també torna a revalidar la seua millor dada amb 8.670 visites el mes passat. La inauguració de la nova exposició temporal dedicada a la fotografia de Luz Martín sota el títol 'La corona sonora', així com les opinions positives expressades pels visitants en els canals específics de viatges i la creixent valoració d'aquest museu singular per part del públic valencià han sigut decisius per a obtindre de nou unes dades tan positives, que suposen un increment del 10% pel que fa a l'any anterior.

Fuset ha destacat que "darrere d'aquestes xifres s'amaga l'esforç diari d'un equip humà i professional, que possibilita aquestos resultats i que treballa amb il·lusió per a traslladar un coneixement més profund de les nostres festes més emblemàtiques i, al mateix temps, oferir una experiència de qualitat a les persones que s'acosten als nostres museus, posant en valor un patrimoni cultural i històric singular". Fuset ha considerat, per acabar, que "dades com aquestes exemplifiquen com la gestió de la cultura festiva de la ciutat viu el seu millor moment".

next