Becerril reconeix la injustícia dels 3 km en línia recta per a accedir a les beques

Compromís aporta al TSJ valencià l’informe de la defensora del Poble que indica que la Resolució de Transport Escolar vulnera el principi d’igualtat
31 març 2014 01:00h
RedactaVeu / València
 
La defensora del Poble, Soledad Becerril, considera en el seu últim informe que la resolució d’Educació sobre Transport Escolar que estableix la distància de 3 km del centre en línia recta com a requisit per a accedir a les beques, vulnera el principi constitucional d'igualtat. 
 
Becerril considera que aquesta distància “no és en absolut indicativa de la que efectivament han de recórrer els alumnes, ni de la major o menor durada i cost dels desplaçaments escolars, que no transcorren en una línia imaginària traçada sobre un mapa, sinó per camins o carreteres transitables que permeten accedir des d’un o altre punt".
 
Així mateix la defensora del Poble recomana a la Conselleria d’Educació que “procedisca a una nova formulació de l’actual requisit establert [...] de manera que dit requisit siga compatible amb el principi constitucional d’igualtat”.
 
La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, ha mostrat la satisfacció de la seua formació amb el fet que la defensora del Poble coincidisca amb els criteris que Compromís va utilitzar en el recurs contenciós administratiu interposat contra aquesta resolució davant del TSJ valencià. Des de Compromís ja s'ha remès al Tribunal l'informe de la Defensora del Poble perquè es valore i siga inclòs en la causa oberta, que encara està pendent de sentència.
 
Per a Oltra “és una injustícia i un trencament de la igualtat calcular la distància de 3 km del centre escolar en una línia recta imaginària”.
 
“Com ja diguérem en el recurs judicial, com els xiquets no volen, el que s’ha de tindre en compte són les distàncies transitables reals a recórrer. En l’actual formulació la resolució de Transport Escolar vulnera l’article 14 de la Constitució, sobre el principi d’igualtat i per tant ha de ser anul·lada”, indica la diputada de Compromís.
  

Descargas

next