Diari La Veu del País Valencià
FGV senyalitza el metro i el tramvia per a facilitar l’accés a persones amb problemes de visió i amb mobilitat reduïda

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) completarà la senyalització de les portes de les unitats de metro i tramvia que circulen en les seues explotacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant per a facilitar l’accés a persones amb problemes de visió i amb mobilitat reduïda.

La senyalització es realitzarà tant en l’interior com en l’exterior de les primeres portes de les 115 unitats que circulen a València i Alacant de manera habitual. Prèviament, FGV ha realitzat diferents proves en les seues unitats en servei per a comprovar l’efecte d’aquesta mesura i comptar amb les aportacions d’entitats i associacions que representen a aquests col·lectius.

En Metrovalencia la nova senyalització s’aplicarà en 62 unitats de metro i 19 tramvies de la sèrie 4200, mentre que en el TRAM d’Alacant s’instal·larà en 9 unitats del tren-tram i 25 tramvies.

Per a la senyalització de les portes s’utilitzen vinils amb unes característiques específiques per a garantir la seua finalitat, durabilitat i seguretat. FGV ja compta en Metrovalencia amb 25 unitats de tramvia de la sèrie 3.800, recentment renovades, amb aquesta identificació.

La nova senyalització permet que FGV s’adapte als requisits exigits per les normatives actuals i que estableixen com a requisit accessos amb un alt contrast cromàtic que permeta la fàcil visualització i identificació de les portes.

Aquesta iniciativa està recollida en el Pla d’Accessibilitat Universal d’FGV, impulsat per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i que té com a finalitat de garantir les condicions de mobilitat de totes les persones sota les premisses d’autonomia, igualtat, seguretat i comoditat per al client.

L’objectiu final és aconseguir que el transport públic siga accessible per a totes les persones i durant tot el procés del viatge, des del moment en què es pensa a desplaçar-se fins que s’abandona l’estació, mitjançant una sèrie d’accions dirigides, tant a eliminar barreres físiques com de comunicació i informació amb tots els col·lectius.

Adaptació de les parades de l’EMT

Un total de 169 parades d’autobús de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València s’adequaran a les condicions d’accessibilitat per a persones amb discapacitat visual.

Aquest projecte va ser aprovat pels pressupostos participatius de 2016 i contempla la incorporació de rajoles botonades i acanalades en les parades de cinc districtes de València, detalla l’Ajuntament en un comunicat. Les obres van arrancar el mes d’octubre passat i es duran a terme en parades situades a l’Eixample, Algirós, Rascanya, Pobles de l’Oest i Pobles del Sud.

Per a realitzar aquestos treballs, cada parada se suprimirà entre dos i tres dies, però s’informarà els usuaris en la mateixa marquesina o pal de la parada d’autobús en funcionament més pròxima. Les primeres en què ha començat a treballar la Regidoria de Mobilitat Sostenible estan situades als pobles de la Torre i de Castellar-l’Oliveral.

En concret, set d’aquestes parades estan situades en l’avinguda Real de Madrid de la Torre i altres 20 a Castellar-l’Oliveral: dos al carrer Principal, quatre en Camí Ribás, dos en Mare de Déu de Lepanto, tres en Vicente Puchol, tres en Cristo del Refugio, dos en Glòria i quatre en Camí Tremolar.

Comparteix

Icona de pantalla completa