Diari La Veu del País Valencià
Igualtat forma 300 professionals en infància i adolescència per a actuar en casos d’abusos sexuals

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha format 300 professionals que treballen en l’àmbit de la infància i adolescència més vulnerable a través de tres cursos sobre la prevenció i intervenció de l’abús sexual infantil.

La directora general d’Infància i Adolescència, Rosa Molero, ha explicat que l’objectiu dels cursos és proporcionar recomanacions i eines per a la prevenció, identificació i resposta enfront de l’abús sexual infantil, “una de les formes més greus de violència, tant per la seua prevalença com pels efectes que provoca en la vida de les persones agredides”, ha matisat.

Molero ha destacat la “qualitat i l’abast” d’aquesta acció formativa, perquè els participants han tingut l’oportunitat d’analitzar perspectives “rellevants i especialitzades” i per a adquirir el coneixement de conceptes, de la detecció, de la identificació i de la intervenció i abordar aplicacions clíniques i l’estabilització de símptomes.

Per a la directora general, les administracions, de la mà de les entitats especialitzades, “hem de treballar per a formar i especialitzar la intervenció davant fets traumàtics amb forta estigmatització social en les xiquetes i xiquets, adolescents o persones adultes que van patir abusos sexuals en la infància”.

Sobre aquest tema, ha subratllat que els professionals que treballen en l’atenció a les persones sota el prisma del Consell del “respecte i de la igualtat d’oportunitats” han de disposar de “la millor capacitació, preparació i de les eines necessàries per a rescatar persones”.

En els cursos, ha assenyalat Rosa Molero, s’han abordat diferents temes relacionats amb l’aproximació teòrica-pràctica als abusos sexuals des de l’enfocament dels drets, definicions i formes de violència contra la infància, els abusos sexuals i el maltractament infantil. També han comptat amb un exercici pràctic de la política de protecció i salvaguarda.

Comparteix

Icona de pantalla completa