El govern del Botànic adjudica 54 milions d'euros a Ford durant tota la legislatura

Els Pressupostos de la Generalitat de 2019 preveuen 5,4 milions d'euros d'ajudes per a la companyia automobilística
/ València
5 novembre 2018 01:00h

La Generalitat destinarà durant l'exercici 2019 un total de 23,3 milions d'euros a la factoria Ford d'Almussafes (la Ribera Baixa), la qual cosa eleva a 54,3 milions d'euros l'import total de les ajudes que ha consignat el govern a aquesta empresa durant tota la legislatura.

El conseller d'Economia, Rafael Climent, ha explicat en la comissió d'Economia de les Corts que en els pressupostos del seu departament per a 2019 es mantenen les línies de suport a Ford Espanya destinades a projectes de desenvolupament experimental i innovació en el sector de la innovació que tinguen beneficis sobre empreses i pimes.

A més, ha anunciat que s'afegeix una nova línia per a Ford per un import de 9,3 milions d'euros per a la transformació i modernització de l'estructura productiva amb la finalitat de donar suport a la fabricació de vehicles elèctrics.

El conseller d'Economia ha explicat, a més, que en els pressupostos es manté la línia per a inversions en la Terminal Logística d'Almussafes, que arriba als 5 milions d'euros. En 2016, el Consell va destinar a Ford un total de 9 milions d'euros; en 2017, l'import va ser similar; en 2018, va ascendir a 13 milions d'euros, i per a l'exercici 2019, les ajudes ascendeixen a un total de 23,3 milions d'euros.

next