Diari La Veu del País Valencià
L’objectiu de Podem per a les municipals de 2019: duplicar la presència fins a estar en 200 ajuntaments

Les eleccions valencianes de 2015 va ser la primera gran oportunitat de Podem. La formació morada no sols va jugar un paper fonamental en l’Acord del Botànic –malgrat no entrar a formar part del govern– sinó que en l’àmbit municipal també va obtindre uns grans resultats, ja que va arribar a tindre presència en un total de 100 ajuntaments.

Ara, de cara als pròxims comicis –previsiblement se celebraran el proper mes de maig–, l’estratègia del partit de Pablo Iglesias va més enllà i es planteja, en aquesta ocasió, formar part d’un hipotètic Botànic II –tal com ja va avançar Dalmau, candidat a la Generalitat– i duplicar la xifra de municipis on governa.

Aquestos objectius els han donat a conéixer aquest dilluns el secretari general de la formació, Antonio Estañ, junt amb la secretària de Polítiques Públiques, Rocío Segura, després de la reunió de l’executiva. Estañ ha volgut destacar “el treball de proximitat” que s’està duent a terme en els municipis on governen i espera que aquesta tendència els permeta continuar en eixos ajuntaments i en més.

D’altra banda, el també diputat ha explicat que a hores d’ara el seu partit es troba immers en el procés de primàries i ha recordat que aquest dilluns s’acaba el termini per a presentar els avals. Així mateix, ha indicat que el proper dia 11 de novembre es coneixeran les llistes i que les votacions tindran lloc del 20 al 25 de novembre. Els resultats d’aquestes eleccions internes es faran públics el proper 27 de novembre.

Respecte a la nova candidatura que se suma a la batalla de les primàries batejada com Marea Oberta i encapçalada per Àngels Varó, Estañ no ha valorat el fet que una de les persones més pròximes a ells, Lidia Montero, haja volgut participar en aquest projecte però ha manifestat que “és positiu que vagen sorgint diferents alternatives”.

Comparteix

Icona de pantalla completa