Diari La Veu del País Valencià
Ford i UGT acorden les condicions de l’ERO temporal que afecta 7.800 treballadors de la factoria d’Almussafes

La direcció de Ford i el sindicat UGT han aconseguit un acord en les condicions de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) temporal que s’aplicarà a tota la plantilla a partir d’aquest divendres, mentre que la resta de sindicats ha rebutjat la proposta.

En la reunió d’aquest dilluns dins del període de consultes que es va iniciar el passat 25 d’octubre després que la direcció de la factoria plantejara un ERO temporal per a 13 dies en motors i 9 en fabricació de vehicles fins a gener, s’ha pogut arribar a un acord amb el sindicat majoritari, UGT.

El portaveu d’aquest sindicat, Carlos Faubel, ha manifestat que l’empresa ha respost positivament a la proposta del 80% del salari brut i el 100% d’antiguitat i pagues extraordinàries, tal com ja es va acordar per als expedients temporals que es van aplicar en el primer semestre d’enguany en la planta de motors.

A més, els dies d’octubre en què es va parar la producció (10,11 i 31) es consideraran de vacances flexibles i no com a jornades de distribució irregular, com es va aplicar al principi. Aquest acord per a l’aplicació de l’ERO temporal que afectarà la pràctica totalitat de la plantilla, de 7.800 treballadors, serà signat aquesta vesprada a les 15 hores per part de la direcció de Ford i UGT.

Per la seua banda, CCOO veu insuficient aquest acord perquè l’empresa només complementa el 10% i el treballador continua tenint una pèrdua econòmica del 20%. A més, és el tercer ERO temporal d’enguany en la planta de motors, quan des de juliol l’empresa està “allargant torns” i el treballador continua consumint dies de desocupació davant una situació en la qual l’empresa no pot garantir “res” a partir del 31 de gener, ha afegit aquest sindicat.

Intersindical (STM) rebutja la proposta perquè considera que l’empresa ha de complementar el 100% dels salaris, atés el perjudici econòmic que causa a la plantilla i tenint en compte que el Servei Públic d’Ocupació pagarà el 70%. En els mateixos termes s’ha manifestat CGT.

L’ERO temporal afectarà 6.778 treballadors i començarà a aplicar-se els dies 9 i 16 d’aquest mes de novembre. Continuarà en desembre, el 20 i 21, en ambdues plantes (motors i fabricació de vehicles) i el 19 també en motors. En fabricació de vehicles hi haurà cinc dies d’aplicació de l’ERO temporal en gener (els dies 2, 3, 4, 24 i 25) i, en motors, a aquestos dies se sumen el 21, 22 i 23 de gener. Els empleats del torn de nit es veuran afectats en el torn que comença a les 22 hores de la nit anterior, segons el període d’aplicació de l’ERO temporal.

Comparteix

Icona de pantalla completa