Diari La Veu del País Valencià
Cospedal renuncia a formar part de la direcció del Partit Popular

L’exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha decidit abandonar el Comité Executiu Nacional del Partit Popular després de les informacions revelades en les últimes setmanes en les quals s’escolta l’exdirigent dels populars i el seu marit parlant amb l’excomissari de Policia investigat per la Justícia José Manuel Villarejo. Cospedal abandona el màxim òrgan de direcció del partit però mantindrà el seu escó al Congrés dels Diputats.

L’exnúmero dos del PP plega després de les diverses publicacions que desvetlen reunions i encàrrecs a l’excomissari José Manuel Villarejo per investigar, entre d’altres, el seu company de partit Javier Arenas o el germà de l’exministre de l’Interior Alfredo Pérez Rubalcaba. Cospedal afirma que deixa el càrrec a causa dels”atacs” que ha rebut i per tal que no es facen “extensius” ni al PP ni al seu president, Pablo Casado.

En un comunicat, Cospedal reitera que maino ha negat que coneixia el comissari i que hi va mantindre “algunes reunions”. “Sempre ho vaig fer pensant, i seguisc pensant, que era la meua obligació com a secretària general per a tindre tota la informació possible sobre els fets que pogueren perjudicar la meua formació, i, en aquest sentit, vaig actuar”, recull el comunicat.

Cintes manipulades

Cospedal defensa també la seua “lluita contra la corrupció que poguera afectar el PP” i ha dit que sempre ha sigut “la seua prioritat” com a secretària general del partit. També afirma que s’estan “manipulant” les cintes de les gravacions que ha publicat el digital Moncloa.com i que les publicacions busquen oferir una “imatge distorsionada de la realitat”. Així mateix, sosté que les gravacions s’han editat i que només busquen “danyar” la seua imatge personal, “una cosa que no vull que s’estenga al meu partit”, remarca.

Per aquestes raons, la que va ser número dos del PP fins a l’entrada de Pablo Casado ha comunicat aquest matí al president del PP que deixa els càrrecs orgànics de responsabilitat a la direcció del partit. Tanmateix, Cospedal és diputada al Congrés i al comunicat no esmenta aquest fet.

Comparteix

Icona de pantalla completa