Diari La Veu del País Valencià
La pedagoga Tudi Torró i el músic Lluís Miquel, Premis Vicent Ventura
Europa Press / València

L’acte se celebrarà a les 19.00 hores en l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau. L’esdeveniment comptarà amb les intervencions del rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo; el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent; el lingüista i membre de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, Vicent Pitarch; l’escriptor i periodista Alfons Cervera i els dos guardonats.

Aquest guardó consisteix en una escultura del periodista, polític i lluitador cívic Sebastià Miralles, mort en 1999, amb la finalitat d’honrar la seua memòria.

La comissió organitzadora i jurat del premi està formada per la Universitat de València, la Universitat Jaume I de Castelló, per persones que van mantenir una estreta relació amb Vicent Ventura, i per CCOO, STEPV, UGT, la Unió de Llauradors i Ramaders i la Unió de Periodistes Valencians.

Dos prestigiosos premiats

Tudi Torró i Ferrero, natural d’Ontinyent i resident a Elx, és inspectora d’educació i un referent en el món educatiu a València. En aquesta línia, ha publicat treballs de recerca sobre els programes bilingües i d’immersió lingüística en les revistes de pedagogia i sociolingüística més prestigioses. Igualment, és autora de materials, dirigits a Primària, per a l’ensenyament de la llengua i la literatura, tals com la sèrie ‘Roda’, així com la guia didàctica ‘L’aixeta’.

A més, ha tingut un paper clau en la redacció del document, promogut per Escola Valenciana i la UEM de la Universitat d’Alacant, que planteja el model d’educació plurilingüe i intercultural, alternatiu a la proposta de plurilingüisme que propugna el Govern valencià. Activista cultural, pertany a l’Associació El Tempir, d’Elx.

Per la seua banda, el músic Lluís Miquel Campos va començar la seua carrera a inicis dels 60 amb el grup Els 4 Z. En el món de la cançó Lluís Miquel és un dels músics més respectats. Companys de professió com Serrat, Sabina, Aute o Luís Pastor han mostrat en diverses ocasions el seu reconeixement a la talla humana i artística de Lluís Miquel.

A més del seu gran paper com a cantant, destaca també la seua enorme trajectòria de producció audiovisual, principalment des dels d’estudis Tabalet.

Comparteix

Icona de pantalla completa