Diari La Veu del País Valencià
Jordi Sebastià i Marina Albiol visiten amb una delegació de parlamentaris europeus els polítics catalans empresonats

Una delegació formada per nou eurodiputats ha visitat aquest dilluns els líders independentistes tancats a les presons catalanes de Lledoners, Puig de les Basses i Mas d’Enric. D’entre els parlamentaris, hi havia l’eurodiputada d’Esquerra Unida Marina Albiol i l’exeurodiputat i líder de Compromís a Brussel·les Jordi Sebastià.

Els parlamentaris, del grup dels Verds i de l’Esquerra Unitària, han visitat primer Lledoners -on hi ha Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart– i a la vesprada les presons de Puig de les Basses –on hi ha l’exconsellera Dolors Bassa– i de Mas d’Enric, on està empresonada l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell.

Els eurodiputats que han visitat aquest dilluns les presons catalanes són Jordi Solé i Josep Maria Terricabras, d’Esquerra; Ana Miranda, del BNG; Jordi Sebastià, exeurodiputat de Compromís; Marina Albiol, d’Esquerra Unida; Jill Evans, Plaid Cymru, de Gales; Bodil Valero, Miljöpartiet de Gröna, de Suècia; Matt Carthy, Sinn Féin, d’Irlanda, i José Bové, Europe Écologie, de França. Tots ells han visitat els líders independentistes en condició de membres de la plataforma Diàleg UE-Catalunya.

Entre les reivindicacions de la plataforma, que agrupa una quarantena d’europarlamentaris de diferents grups polítics, hi ha precisament l’alliberament dels presos. A l’eixida de la presó de Lledoners, l’eurodiputat francés José Bové ha anunciat que diversos parlamentaris demanaran a l’estat espanyol poder fer d’observadors internacionals durant el judici pel referèndum de l’1 d’Octubre. Ho promouran a través de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya, que té l’objectiu de persuadir la Unió Europea a intervindre en el conflicte entre Catalunya i Espanya.

Per a Bové, aquest judici “no té garanties” i ha afegit que les condicions amb què es trobaran durant el litigi suposen “un veritable problema de democràcia”. L’eurodiputat ha demanat també la llibertat “immediata” dels presos perquè es puguen preparar per al judici.

Comparteix

Icona de pantalla completa