Diari La Veu del País Valencià
Passat, present i futur de l’IVIA s’uneixen en una exposició per a celebrar 150 anys de vida

El Museu de Ciències Naturals de València exhibeix fins al 2 de desembre l’exposició commemorativa que ha organitzat l’Institut Valencià de Recerques Agràries (IVIA) per a repassar els seus assoliments des de 1868 així com els seus projectes actuals i futurs en agricultura i medi ambient.

La directora general de Desenvolupament Local i Política Agrària Comuna i vicepresidenta de l’IVIA, Maite Cháfer, ha explicat que, des del seu origen, l’objectiu comú de les entitats precursores de l’IVIA “ha sigut el de prestar un servei públic a la societat valenciana fent front als problemes del sector agrari a través de nous coneixements, l’experimentació i la innovació”.

Segons informa la Generalitat, l’IVIA és actualment “un centre de recerca de prestigi internacional, amb la mirada posada en la transferència de resultats i la seua aplicació pràctica a l’agricultura i ramaderia”, en paraules de Cháfer.

La regidora de Cultura de València, Glòria Tello, ha manifestat que per a la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals és “tot un honor” acollir aquesta exposició temporal que demostra el “compromís ferm” amb la promoció de l’avanç científic i el progrés social.

Passat, present i futur de la recerca en l’IVIA és una exposició itinerant de caràcter gràfic amb els equips i materials que van servir i serveixen als científics per a desenvolupar nous coneixements per a l’agricultura. En ella s’explica la història dels organismes que han precedit l’IVIA, començant als Jardins del Real de València fins a la Granja de Burjassot i les actuals instal·lacions de Montcada, Sogorb i Sueca.

A més, la mostra ressalta l’esperit de col·laboració amb els productors agraris i amb la comunitat científica i l’impacte en l’economia, cultura i paisatge agrari valencians. Entre elles, la Generalitat destaca les iniciatives en relació al cultiu de cítrics; control de plagues i malalties; producció i benestar animal; maneig ecològic i eficient de l’aigua i el sòl; conservació de fruites i hortalisses, i disseny de màquines agrícoles.

L’exposició s’emmarca en la commemoració del 150 aniversari de la creació del Jardí Provincial d’Aclimatació, organisme precursor de l’actual IVIA, al costat d’altres actes com una jornada de portes obertes de la seu de Montcada l’1 de desembre i un debat cientificotècnic el 17 i 18 de gener en la seu de l’IVIA.

Comparteix

Icona de pantalla completa