Diari La Veu del País Valencià
Aquestos seran els 11 festius que totes les botigues podran obrir en 2019

L’obervatori del Comerç s’ha reunit aquest dimarts a València per a establir els 11 diumenges i festius que tots els establiments comercials del País Valencià podran obrir.

Així, segons ha informat el conseller d’Economia, Rafa Climent, les botigues tindran permesa l’obertura el 13 de gener; el 14, 19 i 21 d’abril; el 23 de juny; el 7 de juliol; el 12 d’octubre, i el 6, el 15, el 22 i el 29 de desembre. Així, des de la conselleria han assenyalat que el 23 de juny i el 12 d’octubre es justifiquen per acumulació de festius; el 13 de gener i el 7 de juliol perquè és període de rebaixes; el 14, 19 i 21 d’abril per major afluència turística, i les obertures de desembre, per la campanya de nadal i reis.

Aquesta restricció de dies afecta només els comerços que queden fora de les zones de gran afluència turística (ZGAT), que podran obrir 38 diumenges i festius entre el 15 de juny i el dia de reis. Aquestes zones són València, Alacant, Finestrat (la Marina Baixa), Torrevella (el Baix Segura), l’Alfàs del Pi (la Marina Baixa), Benissa (la Marina Alta), Oriola costa (el Baix Segura), el Pilar de la Foradada costa (el Baix Segura) i Alboraig (la Foia de Bunyol).

Els ajuntaments podran substituir dos dels dies habilitats per festius locals sempre que no afecten els dies autoritzats per acumulació de diumenges i festius consecutius ni que s’habilite un festiu estatal o autonòmic dels que han quedat exclosos.

Tant Climent com el director general de Comerç, Natxo Costa, han assegurat que el món del comerç s’ha pacificat després de l’acord pels horaris comercials aconseguit el passat hivern i que hi ha hagut consens i acord a l’hora de triar els 11 festius per a les zones no ZGAT. Tot i això han reconegut que el mes de desembre ha sigut el més polèmic però que finalment s’ha arribat a un pacte “i s’obri quasi tots els diumenges de desembre”, ha explicat el conseller.

Comparteix

Icona de pantalla completa