Diari La Veu del País Valencià
La Universitat de València acull a partir d’aquest dimecres un congrés sobre víctimes de violència masclista

La rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre; la ministra de Justícia, Dolores Delgado, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, inauguren aquest dimecres 7 de novembre el congrés ‘Les dones víctimes de violència de gènere com a subjectes de drets’. Aquesta sessió inaugural serà a les 16.30h al Paranimf de l’edifici històric de la Universitat de València.

El congrés se celebrarà durant dos dies al Centre Cultural La Nau i s’organitza en el marc del conveni de col·laboració entre la Universitat de València i la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, relatiu a l’anàlisi de la violència exercida sobre les dones des d’una perspectiva jurídica i de gènere.

Segons expliquen des de la Universitat, “les sessions comptaran amb la participació de dones amb gran trajectòria professional de diferents àmbits sectorials qui, des de la seua experiència pràctica, abordaran una anàlisi crítica de la violència de gènere com una de les problemàtiques socials més greus que estem patint, i que requereix un abordatge multidisciplinari i integral per a aconseguir la seua eradicació”.

Durant aquestos dos dies hi haurà quatre taules redones. Dimecres a partir de les 17.00h començarà ‘L’efectiva protecció de les víctimes de la violència de gènere’, amb les advocades Carmen Miguel, M. Ángeles Jaime i Carla Vall, moderades per M. José Jordán. Després, a partir de les 19.00h, serà el torn de ‘Les conseqüències de la violència de gènere des de la perspectiva de la víctima’, amb Chelo Álvarez i Marta Guerrero (Asociación Alanna), María Argentina Pereira (Asociación CAVAS) i Esperanza Adrià i Susana Terre (CERMI), que seran moderades per Ignacio Sevilla.

Dijous, la primera taula començarà a les 9.00h. Sota el títol ‘Els estereotips que perpetuen la violència de gènere i la transformació de la societat a través dels mitjans de comunicació’, hi participaran Roxana Arroyo (activista i consultora permanent del progama Dona, Justícia i Gènere de l’Institut Llatinoamericà de les Nacions Unides), Íngrid Lafita (subdirectora de Diari La Veu) i Raquel Andrés (periodista de La Vanguardia), moderades també per Ignacio Sevilla.

Finalment, en ‘Una mirada de la justícia des de la perspectiva de l’estatut de la víctima i el Conveni d’Istambul’, participaran Gemma Gallego (magistrada i representant d’Espanya en GREVIO) i Pilar Llop (delegada del govern espanyol per a la violència de gènere), amb la vicerectora d’Igualtat, Elena Martínez, com a moderadora.

El congrés serà clausurat a les 13.00h de dijous per la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, i per Teresa Peramato, fiscal adscrita a la Fiscalia de Sala contra la Violència sobre la Dona de la Fiscalia General de l’Estat.

Comparteix

Icona de pantalla completa