Diari La Veu del País Valencià
Més de 50 artistes participen a partir d’aquest dijous en la sisena edició de la Fira Valenciana de la Música

La sisena edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam!-Pro Weekend s’inaugura aquest dijous, 8 de novembre, a l’Auditori de Castelló de la Plana. L’obertura oficial de la fira tindrà lloc a les 10 del matí amb la presència del conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz; el vicepresident de la Diputació de Castelló i diputat de Cultura, Vicent Sales, i el director de l’esdeveniment, Joan Gregori Maria.

Durant quatre dies, la capital de la Plana serà l’epicentre de l’activitat musical del País Valencià. Així, diversos espais de Castelló acolliran més de cinquanta projectes artístics d’àmbit local, valencià i estatal. D’altra banda, enguany s’han acreditat més de 400 professionals per tal d’assistir a les taules de debat, tallers, speed meetings i actuacions que es desenvoluparan durant la Fira per a fer una diagnosi sobre l’estat actual de la indústria i servir de plataforma de difusió musical.

Lliurament dels primers premis Carles Santos

Una vegada haja tingut lloc l’acte inaugural, s’encetarà la primera de les taules de debat, que tractarà sobre els reptes de futur del sector. A la vesprada, es desenvoluparan tres tallers i també es produirà la reunió de la junta directiva d’ACESS (Asociación Estatal de Salas de Música) i la presentació del MUM, les jornades professionals de la Música d’Extremadura. A més, cal destacar la gala de lliurament dels primers Premis Carles Santos de la música, que se celebrarà al Teatre Principal a les 22.00h.

En el terreny artístic, els concerts començaran al migdia amb la cantautora de Benigànim Gem. El públic també podrà conéixer les propostes de Clara Peya; la Borriana Big Band; Marcel Lázara i Júlia Arrey; Carles Pastor; Jim War Brou; The Crab Apples, i Joe Pask.

Inèrcia i L’Home Brut, entre les propostes per a divendres

Els projectes de futur de la música i l’anàlisi dels festivals seran els temes que tractaran les dues taules de debat del segon dia de la Fira. A més, s’impartiran tallers sobre el règim fiscal de les professions de la música i sobre les ferramentes digitals per a la promoció en el sector.

La banda mallorquina Saïm s’encarregarà d’obrir el foc als escenaris del Trovam. Belako, Núria Graham, Cuello, el duet format per Arnau Tordera i Magí Canyelles, Fizzy Soup, Da Souza, Inèrcia, Amorante, L’Home Brut i Morondo configuren la programació artística de divendres.

Dissabte de grans concerts a l’Auditori, l’Hort dels Corders i la Plaça Major

El matí de dissabte, 10 de novembre, estarà dedicat a les presentacions de diverses activitats culturals. En el vessant artístic, els concerts es multiplicaran en diversos punts de la capital de la Plana. Així, a l’Auditori actuaran La Habitación Roja, Julio Bustamante, Modelo de Respuesta Polar, Santi Campos & Herederos, Tina & Joe, Tomaccos, Claim, Kings of the Beach, Ganges, MyVestal, Museless, Fuxxhow, Mad Robot, Ruth Baker Band, The Rebels, Gin Lemon’s, Balloon Flights i Smile.

A la plaça de l’Hort dels Corders s’instal·larà l’escenari À Punt, mitjà oficial de la Fira Valenciana de la Música. Al matí hi haurà espectacles per al públic infantil amb Canta Canalla i Mans Manetes. Posteriorment, el públic es podrà delectar amb exhibicions de muixerangues i els concerts de Jonatan Penalba, Els Jóvens i Roba Estesa.

A la nit, la música a l’aire lliure es traslladarà a la Plaça Major. A partir de les 20.00h se succeiran les actuacions de Mafalda, VaDeBo, Ebri Knight, Periferia Norte i Cactus.

Teatre infantil, com a cloenda

La sisena edició de la Fira Valenciana de la Música es tancarà amb les representacions de My Baby is a Queen de la companyia La petita malumaluga. Es tracta d’una obra adreçada a criatures de 0 a 3 anys i a les seues famílies que es podrà veure al Teatre Principal de Castelló.

Una iniciativa dins del programa ‘Fes Cultura’

La Fira Valenciana de la Música està organitzada per l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló, la Diputació de Castelló i la Valencian Music Association (VAM!). La iniciativa forma part del programa de desenvolupament estratègic ‘Fes cultura’ de la Generalitat Valenciana i compta amb el suport de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), d’À Punt Mèdia i de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

També hi participen altres organismes, com ara l’Associació de Promotors de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) i l’Associació Valenciana de Sales de Música en Directe (En Viu!).

Comparteix

Icona de pantalla completa