Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat elimina la borsa d’ocupació en les Brigades d’Emergència
RedactaVeu / València

La Conselleria de Governació i l’empresa pública TRAGSA, gestora del Servei de Brigades d’Emergència, han suprimit les borses d’ocupació pública per a cobrir les vacants que es produïsquen en les Brigades d’Emergència, segons ha denunciat el sindicat CCOO en un comunicat.

El sindicat recorda que aquesta supressió s’ha adoptat “malgrat la recent sentència judicial, que dóna la raó a CCOO, en reconèixer la validesa de la borsa d’ocupació durant 2013 i febrer de 2014”.

Per a CCOO, la borsa de treball com a forma d’accés realitzada fins ara, garantia els criteris d’igualtat, mèrit i capacitat.

El Consell i Tragsa, amb la col·laboració de les seccions sindicals d’UGT i CGT, ha modificat per a açò l’articulat del conveni col·lectiu que regulava aquesta borsa d’ocupació.

Per a CCOO, aquest escenari “afavorirà les situacions de designacions a dit” que CCOO ja va denunciar el passat any, en produir-se contractacions de persones que no havien superat cap prova d’accés, entre elles familiars de l’equip directiu de Tragsa.

Preocupació per la sequera i les retallades

Per altra banda, la Secció Sindical de CCOO en Tragsa ha manifestat la seua “preocupació” per la sequera que està patint el País Valencià, a la qual se suma “l’abandó dels nostres boscos i les retallades de més d’un 80% del personal contractat com a reforç en el període estival”.

Comparteix

Icona de pantalla completa