Diari La Veu del País Valencià
El govern espanyol aprova el reial decret que obliga els bancs a pagar l’impost hipotecari

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dijous un reial decret que modifica l’article 29 de la llei de l’Impost de Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats, per tal que siguen els bancs els qui paguen aquest impost en la subscripció d’hipoteques i no els clients com ocorre fins ara i com així ho va ratificar el Tribunal Suprem després de dos dies de deliberació.

Amb aquest reial decret, el govern espanyol afirma “amb tota contundència i tota claredat” que aquest impost el pagarà el banc, en paraules de la ministra portaveu, Isabel Celáa. El canvi legislatiu va ser anunciat aquest dijous pel president espanyol, Pedro Sánchez, i l’executiu no ha tardat ni 24 hores a fer-lo efectiu. “El govern demostra rapidesa per estar al costat dels ciutadans en la resolució de problemes”, ha defensat la ministra portaveu, Isabel Celáa.

El decret es publicarà al BOE aquest divendres i entrarà en vigor dissabte. Fonts expertes han explicat a l’ACN que, a efectes pràctics, serà a partir del dilluns quan els bancs comencen a pagar l’impost, ja que els dissabtes no s’acostumen a signar préstecs hipotecaris.

Comparteix

Icona de pantalla completa