Diari La Veu del País Valencià
El pla de treball de Podem regularà la comissió d’investigació dels comptes del PSPV i del Bloc

La data d’inici i el pla de treball que regularan la comissió d’investigació sobre el presumpte finançament del PSPV i del Bloc s’han acordat aquest dijous a les Corts enmig d’un clima de molta tensió i de caos entre els diputats que integren aquesta comissió. Serà el proper 10 de desembre quan arrancarà la primera sessió –demanada per Podem, Ciutadans i PPCV–, que busca determinar si durant les campanyes electorals de l’any 2007 els socialistes i el Bloc es van finançar de manera irregular.

El modus operandi que regirà la comissió –és a dir, les persones que hauran de comparéixer i la documentació que se sol·licitarà– serà el proposat per la formació morada, atés que ha aconseguit eixir endavant gràcies als vots de Compromís i del PSPV. No obstant això, Ciutadans i el PPCV en un primer moment estaven disposats a presentar un pla de treball únic incloent també el projecte del partit liderat per Antonio Estañ. “Estem disposats a assumir els compareixents que propose Podem”, ha manifestat el diputat popular Rubén Ibáñez.

La diputada de Podem Cristina Cabedo, però, ha rebutjat aquesta suggerència, ja que considera que els terminis pels quals s’ha decantat la formació taronja no permeten tindre les conclusions d’aquesta comissió abans dels comicis valencians. “Si el dictamen, segons Ciutadans, estarà llest dins de nou mesos, no podrem saber si el PSPV i el Bloc es van finançar de manera irregular abans de les eleccions de maig”, ha criticat Cabedo i ha afegit que el pla de treball dels populars està “ple de mentires”.

Així mateix, la parlamentària Cabedo ha defensat que el seu pla és “ambiciós i especialment centrat” i especifica que les compareixences podrien ampliar-se si es considera necessari durant el transcurs de la comissió. El pla de treball de Podem demana informació a l’Agència Tributària i la compareixença dels treballadors de l’empresa Crespo-Gomar i de càrrecs polítics, com ara el del president de les Corts, Enric Morera, i l’exsecretari general del PSPV Joan Ignasi Pla.

Comparteix

Icona de pantalla completa