Diari La Veu del País Valencià
Demanem la suspensió de la resolució per l’atac al valencià en el Pare Català
ACN / València

L’acord complet inclou l’autorització d’un nou projecte lingüístic al centre especificant que hi haurà tres línies en valencià. Malgrat que hi ha comunicació efectiva del reforç amb un nou professor, el portaveu d’Escola Valenciana (entitat que ha assessorat jurídicament les famílies) Francesc Felipe, ha explicat que el recurs ha de continuar fins que no es tinga per escrit aquest punt ja que mentre estiga vigent l’anterior ordre, la línia d’ensenyament serà la de castellà.

El vicepresident i portaveu de la Generalitat, José Ciscar, va assegurar divendres en roda de premsa que conselleria d’Educació reforçarà amb un professor més l’aula de primer d’Infantil del Col·legi Pare Català i que no canviarà a meitat de curs la llengua d’ensenyament a causa de la petició de quatre pares que demanen que siga en castellà.

Ciscar va explicar que la conselleria havia arribat a un principi d’acord amb pares, mares i la direcció del centre perquè així fóra i que per a l’any vinent hi haja tres aules de valencià i una en castellà en els dos primers cursos d’Infantil.

L’origen d’aquesta controvèrsia s’inicia quan dos famílies d’aquest centre interposen el passat 14 de juny un recurs d’alçada on demanen l’anul·lació del procediment de canvi de programa lingüístic pel qual s’obria una tercera línia en valencià al CP Pare Català al·legant que no estaven informades abans del període de matriculació.

L’escola, situada al barri de Benimaclet, havia aconseguit per aquest curs obrir una nova unitat en valencià després d’una consulta prèvia amb els pares, amb una opció majoritària de famílies que demanen ensenyament en valencià en primera opció durant el període d’admissió.

La conselleria d’Educació va instar el centre escolar a dur a terme el canvi de línia educativa d’una de les tres unitats educatives en el termini d’un mes, i obligava així a 21 alumnes a canviar de programa lingüístic a meitat de curs en contra de la voluntat de la majoria de les famílies.

Comparteix

Icona de pantalla completa