Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat assumirà un terç de les despeses del Teatre Principal d’Alacant per a adquirir una part del coliseu

La secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira, ha assistit a una reunió amb representants de l’Ajuntament d’Alacant, un dels actuals propietaris del Teatre Principal d’Alacant, juntament amb el Banc Sabadell, en la qual s’ha aconseguit un preacord perquè la Generalitat adquirisca un percentatge de les accions del coliseu alacantí i entre, així, a formar part de la propietat d’aquest. A més, la Generalitat s’ha compromés a assumir un terç de les despeses anuals de l’activitat i funcionament del Teatre, al marge del percentatge de la propietat que resulte de la taxació de l’immoble, en la qual estan treballant tècnics de l’ajuntament i del Consell.

Al final de la reunió, la secretària autonòmica ha destacat que amb l’acord aconseguit “donem compliment al compromís que va adquirir el president de la Generalitat, Ximo Puig, tant amb l’ajuntament alacantí com amb la ciutat, quant a participar en l’activitat del Teatre Principal i assumir part de les seues despeses de manteniment i de la seua activitat ordinària, a més de poder aflorar el dèficit que s’havia originat per l’anterior gestió”. “Per a la Generalitat –ha afegit Mira– no és tan important el percentatge de participació que adquirirà el Consell com el nostre compromís en la participació de les despeses i l’activitat diària, la qual cosa permetrà que el Teatre Principal d’Alacant equilibre els seus comptes i puga escometre la rehabilitació de l’immoble i les seues instal·lacions donant així viabilitat i visibilitat a aquest espai cultural de referència per a la ciutat”.

Està previst que en un mes puga signar-se l’escriptura de compravenda per la qual la Generalitat adquirirà accions del coliseu alacantí i passarà a formar part de la propietat. “Quan estiguen tots aquestos documents preparats, la Generalitat i l’Ajuntament d’Alacant informaran de forma conjunta de l’acord aconseguit detallant el percentatge que adquirirà del Consell una vegada determinada per part dels tècnics la taxació de l’immoble”, ha dit María José Mira.

La secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament ha explicat que, amb aquest preacord, es posa fi a una operació que ha resultat molt complicada “no solament per l’actual situació de la propietat del Teatre i el que la seua activitat comporta sinó, a més, perquè estan implicades dues administracions i una entitat privada”. “El que ha quedat palés en les múltiples reunions mantingudes és l’interés conjunt per donar viabilitat a aquest espai cultural i posar-lo a la disposició de la ciutat, de tots els alacantins i de les alacantines”, ha afirmat María José Mira.

Comparteix

Icona de pantalla completa