Diari La Veu del País Valencià
Ribó, sobre la cancel·lació de l’Olympia: Mentre jo siga alcalde, València garantirà els drets i llibertats

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha garantit aquest divendres que, mentre ell exercisca aquest càrrec, l’Ajuntament “sempre garantirà els drets i llibertats; en definitiva, la democràcia”.

En un missatge publicat al seu perfil de Twitter, Ribó es felicita que el col·laborador del programa El Intermedio (La Sexta) haja acceptat el seu oferiment de representar Nunca os olvidaremos al Palau de la Música després de la cancel·lació del Teatre Olympia per als dies 23 i 24 de novembre davant del boicot de la ultradreta perquè l’empresa suprimira l’espectacle de la cartellera.

La polèmica ve motivada per una paròdia que Dani Mateo va fer en el programa televisiu on es mocava amb la bandera d’Espanya, un fet que va generar crítiques i la retirada de diversos anunciants. El Palau de la Música ha d’abordar aquest divendres les dates concretes en què l’humorista puga representar Nunca os olvidaremos, l’obra que representa Mateo junt amb Raúl Cimas i Juan José Vaquero, perquè puga quadrar amb les activitats musicals i culturals ja programades per a aquesta temporada. Tot i això, aquest dijous s’apuntava que es tractaran de mantindre les mateixes dates que estaven anunciades per a l’Olympia.

La cancel·lació per part de l’Olympia es va produir després que el partit d’ultradreta España 2000 anunciara una concentració a la porta del teatre en les seues xarxes socials i que la direcció del centre cultural rebera nombroses amenaces telefòniques i a través de xarxes socials. Aquest divendres, en Twitter, els ultres han titllat de “catalanista” Joan Ribó per cedir el Palau de la Música, han preguntat si hauria actuat igual “si s’haguera sonat els mocs amb l’estelada” i han anunciat que el dia que finalment tinga lloc aquesta representació també exerciran el seu “dret a la llibertat d’expressió”.

Comparteix

Icona de pantalla completa