Diari La Veu del País Valencià
À Punt incorpora subtítols per a persones sordes en diversos programes en directe

À Punt vol ser més accessible per a les persones sordes. A partir de dilluns vinent, 12 de novembre, s’incorporaran subtítols en diversos programes en directe. Durant la primera setmana, els subtítols estaran disponibles en el magazín El matí À Punt i en l’informatiu del migdia. Durant la segona setmana, s’hi afegiran el magazín de la vesprada, À Punt directe, i l’informatiu de la nit. Durant l’última setmana de novembre, se subtitularan també els informatius del cap de setmana.

En l’actualitat, la televisió d’À Punt té subtítols, audiodescripció i llengua de signes en alguns continguts, com ara els 30 minuts de l’informatiu del matí; la pel·lícula infantil de dissabte al matí; les pel·lícules de la vesprada de dissabte i diumenge; la pel·lícula infantil de dissabte al matí, i la sèrie de ficció La Vall, que s’emet diumenge a la nit.

Amb aquest nou servei de subtítols en directe són ja 45 les hores setmanals de continguts televisius subtitulats, als quals cal afegir 2 hores i mitja cada setmana d’informatius en llengua de signes i 1 hora i mitja de programació audiodescrita.

À Punt treballa, de cara a 2019, per a poder incrementar aquestes xifres i millorar l’accessibilitat al servei públic que ofereix a la ciutadania, tant en la televisió com en els continguts en línia i sota demanda.

Segons indiquen fonts de la televisió valenciana, amb xifres de l’INE, al País Valencià hi ha 128.600 persones amb algun tipus de discapacitat auditiva, cosa que representa un 2,5% de la població.

Comparteix

Icona de pantalla completa