Diari La Veu del País Valencià
Camps, Fabra, Costa i Rus: alguns noms que proposa el Botànic per a la comissió del cas Taula

Els expresidents de la Generalitat Francisco Camps i Alberto Fabra, i els exdirigents del PPCV Ricardo Costa i Alfonso Rus són alguns dels noms proposats pels grups polítics perquè compareguen en la comissió d’investigació sobre l’Operació Taula.

Aquesta comissió d’investigació es reunirà dilluns que ve per a acordar el seu pla de treball, d’entre les tres propostes registrades aquest divendres pels grups parlamentaris: una conjunta del PSPV, Compromís i Podem; una del PPCV, i una de Ciutadans.

La proposta del Botànic, a què ha tingut accés EFE, planteja déneu compareixences, entre elles les de Camps, Costa, Rus, l’exgerent d’Imelsa Marcos Benavent, l’exconseller delegat de Ciegsa Màxim Caturla o l’exresponsable d’Orange Market Álvaro Pérez.

També demanen que acudisquen a les Corts els exconsellers d’Educació Trinidad Miró, Esteban González Pons i Alejandro Font de Mora; els exsecretaris autonòmics Vicente Burgos i David Serra; l’exconseller Rafael Blasco; la coordinadora d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, i dos periodistes.

El PSPV, Compromís i Podem plantegen que el dictamen amb les conclusions s’elabore en un màxim de cinc mesos, abans que acabe la legislatura, i demanen que se sol·licite nombrosa documentació, sobretot referida a la Fundació Jaume II El Just.

El PPCV planteja un llistat de 21 compareixents, en el qual coincideixen els noms de Marcos Benavent i Rosa Pérez juntament amb els regidors en l’Ajuntament de València Carlos Galiana, Jordi Peris, Fernando Giner, Narcís Estellés i Sandra Gómez, i el president de la Diputació de València, Toni Gaspar.

Així mateix, els populars volen que comparega l’exsecretari general del PSPV Jorge Alarte, el diputat provincial Emili Altur, l’exdiputat socialista Josep Moreno, l’exregidor socialista Rafael Rubio, l’exalcalde de Gandia José Manuel Orengo i el director d’expansió d’Egevasa, José Ramón Tíller.

Entre la documentació que planteja demanar el PPCV, figura la documentació de la instrucció que duu a terme el Jutjat d’Instrucció 18 de València sobre l’Operació Taula que no estiga subjecta a secret de sumari.

Ciutadans demana 22 compareixences, en les quals coincideix amb els grups del Botànic. La formació taronja també sol·licita que la comissió d’investigació cite els empresaris Enrique Ortiz, José Adolfo Vedri i Gabriel Alberto Batalla; els exconsellers Juan Carlos Moragues i María José Catalá; l’exinterventor general de la Generalitat Salvador Hernández; l’extresorera del PPCV Yolanda Garcí,a i lextresorera Cristina Ibáñez.

Comparteix

Icona de pantalla completa