Diari La Veu del País Valencià
El Palau de la Música acollirà la funció de Dani Mateo com a acte benèfic i donarà la recaptació a una ONG

El Palau de la Música de València acollirà la representació de l’espectacle Nunca os olvidaremos, amb Dani Mateo, seguint la normativa de l’auditori en cas de cessió d’espais per a actes benèfics, ja que els artistes han renunciat a cobrar per aquesta actuació. Així, la recaptació que s’obtinga es destinarà a una entitat sense ànim de lucre.

Així ho ha asseverat a Europa Press la regidora de Cultura de l’Ajuntament de València i presidenta de l’auditori municipal, Glòria Tello, qui ha recalcat que el Palau complirà la seua ordenança i actuarà en aquest cas com en la resta de nombrosos actes benèfics que alberga l’entitat cultural.

Al llarg del matí d’aquest divendres, representants del Palau i de la producció de l’espectacle han mantingut converses de caràcter tècnic per a veure en quines condicions s’acull la funció. D’aquesta manera, encara que Dani Mateo va assegurar que representarien l’obra “gratis”, els tècnics de l’auditori els han traslladat que el Palau de la Música ha de seguir la seua normativa. D’aquesta manera, per a cedir l’espai, l’esdeveniment tindrà caràcter benèfic i es cobrarà un preu per l’entrada. Els responsables de la producció han aconsellat que es faça només una funció i a un preu de vora 20 euros. Els diners seran donats a l’ONG que trien els artistes.

Sobre la data de la funció, s’està pensant en el dia 24 de novembre, ja que està lliure la Sala Iturbi, amb una capacitat per a aquest tipus de muntatge de vora 1.300 persones. No obstant això, cal tancar encara la data, ha incidit l’edil. Les localitats es podran adquirir, una vegada concretada la data, en les taquilles.

El PP critica la decisió de l’Ajuntament de València

El portaveu del grup popular en l’Ajuntament de València, Eusebio Monzó, ha criticat l’alcalde, Joan Ribó, i la portaveu del PSPV, Sandra Gómez, per cedir “gratuïtament” el Palau de la Música a l’humorista. “Sabem que Dani Mateo ha dit que actuarà gratis, però el que no sabem és quan ens costara als valencians l’obertura extraordinària del Palau”, ha apuntat.

A més, en un comunicat, Monzó ha exigit a Ribó i a Gómez que “es pronuncien i diguen si els sembla bé” el gag interpretat per Mateo al programa El Intermedio. L’actuació de l’humorista, ha indicat Monzó, “buscava la controvèrsia i l’enfrontament”, cosa que “també utilitzen Ribó i Gómez per a fer política, com hem comprovat amb les presses que han tingut per a cedir-li el Palau de la Música sense reparar que hi haurà milers de valencians que estaran en contra d’aquesta decisió”.

“L’humor és una forma de comunicació meravellosa i poderosa,però quan s’utilitza com a excusa per a ferir els sentiments de les persones, els qui ostentem un càrrec de responsabilitat pública no podem estar impassibles sense eixir a defensar l’honor dels qui han sigut ofesos”, ha prosseguit.

Encara que Monzó ha defensat la “llibertat d’expressió” com a “pilar fonamental de l’estat de dret”, ha subratllat que “en una societat democràtica no es pot faltar al respecte als símbols en els quals la gran majoria d’espanyols ens sentim representats”.

Al Palau no li costa “ni un duro”

Tello ha contestat que al Palau de la Música acollir aquesta representació “no només no li costarà un duro”, sinó que, a més, ingressarà 600 euros, que és el que es cobra per les despeses de llum i manteniment de l’edifici en aquestos casos.

“No ens eixim de la llei. És un acte benèfic i això passa al Palau totes les setmanes”, ha recalcat la regidora, que ha recordat, en aquest sentit, que són “tan habituals” les sol·licituds per a cedir sales a actes benèfics que, quan va accedir al càrrec, va impulsar un nou reglament perquè més entitats sense ànim de lucre pogueren optar.

Comparteix

Icona de pantalla completa