El Consell amplia fins a 2019 el conveni que permet als jutges ajornar els desnonaments

L'objectiu del govern valencià és que cap persona del País Valencià es quede desemparada a causa d'un procés judicial
/ València
9 novembre 2018 01:00h
El conveni inclou un protocol d\'actuació per a casos d\'especial vulnerabilitat.

El ple del Consell ha acordat aquest divendres prorrogar, fins a novembre de 2019, el conveni signat entre la Generalitat i el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) pel qual s'estableix que els jutges valencians podran buscar solucions junt amb l'Administració per a cada cas de desnonament i evitar que cap persona del País Valencià es quede desemparada com a conseqüència d'un procés judicial.

El conveni inclou un protocol d'actuació en aquells casos en què, amb motiu d'un desnonament derivat d'un procediment d'execució hipotecària o per falta de pagament del lloguer o quan l'autoritat judicial tinga coneixement d'una situació d'especial vulnerabilitat o exclusió social, siga necessària la intervenció de la xarxa assistencial de la Generalitat. 

En aquestos casos, el jutge comunicarà aquesta circumstància als serveis socials autonòmics o a l'ajuntament de la localitat on residisquen les persones afectades perquè reben ajuda i, si es compleixen els requisits, puguen ser beneficiats per un programa de reallotjament d'afectats per execucions hipotecàries en el parc públic d'habitatges de la Generalitat.

El conveni també recull la intervenció de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies a fi que els ajuntaments valencians participen en l'intercanvi d'informació referida a l'estructura dels programes d'assistència social que cadascun dispose.

La Conselleria de Justícia treballa perquè els serveis d'orientació jurídica de la Generalitat disposen de tota la informació necessària per a transmetre-la als possibles afectats per una situació d'aquest tipus així com els formularis per a sol·licitar ajuda.

També es compta amb la participació dels Col·legis d'Advocats i Procuradors perquè aquestos operadors jurídics coneguen que l'autoritat judicial compta amb una eina processal per a pal·liar els dramàtics efectes d'un desnonament.

next