Diari La Veu del País Valencià
Sanitat comença a entregar els historials als pacients d’iDental

La Conselleria de Sanitat Universal ha començat a lliurar aquesta setmana els historials dels pacients de les clíniques d’iDental que així ho han sol·licitat a les demarcacions de Castelló i Alacant.

Així mateix, s’està treballant per a poder procedir també al lliurament d’historials a aquells pacients afectats pel tancament de les clíniques en la demarcació de València al llarg d’aquest mes de novembre, ha informat Sanitat en un comunicat.

La conselleria ha detectat que s’està produint la devolució d’algunes de les cartes certificades que s’estan remetent als sol·licitants del seu historial per a informar-los que ja poden passar a arreplegar-lo. En aquest cas, s’està procedint a contactar amb ells via telefònica, “encara que seria important que aquelles persones que han canviat de domicili, ho comuniquen a Sanitat”, han ressaltat les mateixes fonts. Aquestos pacients que hagen canviat de residència poden fer l’actualització a través de les direccions territorials i als serveis centrals de la conselleria.

Els inicis d’aquest escàndol

La primera clínica iDental autoritzada al País Valencià data de 2013 i el Col·legi d’Odontòlegs va ser el primer a presentar una denúncia a la clínica de València, on es van detectar irregularitats en els procediments de treball, en l’arxiu o en l’esterilització. Per això, es va iniciar un expedient sancionador que estarà llest “aquesta setmana o la que ve”. Com a conseqüència d’aquestos fets, es va demanar als pacients que es realitzaren proves de VIH i hepatitis C.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, en una de les seues últimes compareixences en la comissió de Sanitat va indicar que aquesta és “presumptament una de les estafes més grans en l’àmbit sanitari dels últims anys” i que no es pot repetir. Així mateix, va indicar que es troben treballant en una llei contra la publicitat enganyosa per a evitar aquest tipus d’estafes.

Comparteix

Icona de pantalla completa