Diari La Veu del País Valencià
La Mesa del Xúquer es reunirà d’urgència per evitar el ‘nefast’ Pla de Conca

RedactaVeu / València

L’organització ecologista Xúquer Viu considera “necessari i urgent donar una resposta des de la Mesa del Xúquer” per evitar que el nefast Pla aprovat el 14 de març a València i el 26 de març a Madrid “arruïne el futur del riu, de l’Albufera i de la nostra agricultura i comarca”, segons ha informat en un comunicat.

Per aquest motiu, ha fet una crida a l’assistència i participació en la Mesa del Xúquer que se celebrarà el proper dissabte 5 d’abril a les 11:30 a la seu de la Mancomunitat de la Ribera Baixa, en la localitat de Sueca.

En la reunió s’analitzarà el Pla aprovat i el protocol firmat i s’acordaran les mesures que cal prendre per a revertir aquesta situació.

En la nota de premsa, Xúquer Viu manifesta que “quan el passat 25 de març convocàrem la Mesa del Xúquer per al dissabte 5 d’abril, encara no coneixíem el protocol que el ministre del Govern espanyol, Arias Cañete, i el vicepresident, José Ciscar, firmaren el dia 26, d’esquena a la comarca de la Ribera i als diversos sectors interessats”.

“Aquest protocol, que consuma la traïció a la Ribera, marca un full de ruta que passa per la construcció d’un nou transvasament des de Cortes o des d’Antella que suposarà el deteriorament irreversible del Xúquer i de l’Albufera, i perjudicarà greument el futur de la nostra comarca”, denuncia

Xúquer Viu en la nota.

És per això necessari i urgent donar una resposta des de la Mesa del Xúquer per evitar que el nefast Pla aprovat el 14 de març a València i el 26 de març a Madrid arruïne el futur del riu, de l’Albufera i de la nostra agricultura i comarca.

Comparteix

Icona de pantalla completa