EUPV crea els guardons 'Tots els colors de l'esquerra' i 'Botifler de l'any'

La formació reconeixerà sis "persones o entitats que defensen els valors i principis associats a l'esquerra transformadora" i assenyalarà amb un diploma qui treballa "en contra"
/ València
10 novembre 2018 01:00h
Rosa Pérez Garijo.

La coordinadora general d'Esquerra Unida del País Valencià, Rosa Pérez Garijo, ha anunciat que la formació d'esquerres ha aprovat la creació d'un reconeixement a persones i entitats que defensen, amb la seua activitat, els valors i principis associats a "l'esquerra transformadora" i que portaran el nom de 'Tots els colors de l'esquerra'. Els Premis tindran sis categories que guanyaran un guardó dissenyat per Antoni Miró. N'hi haurà una altra, però, que rebrà un diploma a 'Botifler de l'any'.

EUPV ha decidit reconéixer la contribució positiva en la societat d'aquelles persones i entitats que hagen destacat en la seua acció per la defensa dels valors i principis que són "bandera de l'esquerra transformadora" amb la creació d'uns premis. La primera edició d'aquestos serà anunciada prompte, ha indicat la formació en un comunicat. "Volem que es convertisca en un acte de referència de l'esquerra valenciana i que els premiats i els participants consideren aquest esdeveniment com un moment de germanor, cordialitat i alegria, perquè són moltes més les coses que ens uneixen que les que ens divideixen", ha assenyalat Pérez Garijo.

Aquest reconeixement es dividirà en sis categories: Premi Especial 'Stanbrook' a la trajectòria en defensa de la igualtat, la llibertat i la fraternitat; Premi 'Alejandra Soler' a la defensa dels valors antifeixistes i de la memòria democràtica; Premi 'Ovidi Montllor' a la defensa del valencià i de la cultura valenciana; Premi 'Amado Granell' a la defensa de la solidaritat internacional i els drets humans; Premi 'Serra Aitana' a la defensa de l'ecologia i dels drets dels animals, i premi 'Les tres magues de gener' a la defensa dels drets de les dones i LGTB.

A banda de les categories esmentades, n'hi haurà una inversa, és a dir, un reconeixement a "persones i entitats que hagen destacat per la seua actuació decidida en contra dels valors i principis que representa l'esquerra transformadora del País Valencià", segons ha explicat la coordinadora d'EUPV. A tots els premiats se'ls lliurarà un guardó dissenyat per Antoni Miró excepte a la categoria inversa, que rebrà un diploma a 'Botifler de l'any'.

Pel que fa a la forma d'elecció dels premiats, els noms seran proposats pels membres de l'executiva d'EUPV i, posteriorment, es publicitarà en la web de la formació d'esquerres perquè en el termini mínim d'un mes qualsevol persona puga fer altres propostes a qualsevol de les categories, amb un màxim de tres per a cadascun dels premis.

"El nostre objectiu és que siga el més participatiu possible, que siguen les persones les qui proposen, que se senten identificades amb les i els guardonats i, en definitiva, que siga una festa en la qual es puga reconéixer tothom de l'esquerra", ha conclòs la coordinadora d'EUPV.

next