Diari La Veu del País Valencià
Mor l’antropòleg i teòleg Lluís Duch

L’antropòleg i monjo del monestir de Montserrat Lluís Duch va morir aquest dissabte als 82 anys. Descrit com un “gegant intel·lectual” per l’escriptor Antoni Puigverd en la presentació del seu primer llibre amb l’editorial Fragmenta, Duch va ser reconegut amb la Creu de Sant Jordi en 2011.

Duch, nascut a Barcelona en 1936, era doctor en antropologia i teologia per la Universitat de Tübingen i professor emèrit de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, de l’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós de Tarragona i de l’Abadia de Montserrat, on era monjo des de 1961.

L’intel·lectual va traduir escrits de Luter, Müntzer, Silesius, Schleiermacher i Bonhoeffer. A més, és autor de més de cinquanta llibres i opuscles, i de més de tres-cents articles i col·laboracions en obres col·lectives.

L’editor de Fragmenta, Ignasi Moreta, ha destacat a través d’un comunicat que “amb Lluís Duch mor un dels intel·lectuals catalans amb una obra més sòlida i original”. “Duch era no solament un erudit, sinó també un humanista: un pensador amb una cultura enciclopèdica que tenia una visió pròpia del món, visió desplegada en la seva dilatada producció intel·lectual”, ha destacat. Moreta ha explicat que l’antropòleg ha mort mentre preparava el seu últim llibre, Sortida del laberint, “una mena de testament intel·lectual on, a petició de la Càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona, explica els punts principals de la seva proposta intel·lectual inserint-los en la seva trajectòria biogràfica”. El llibre eixirà a la llum en gener.

La missa exequial del pensador tindrà lloc dimarts 13 a la basílica de Santa Maria de Montserrat i serà presidida per l’abat de Montserrat, Josep M. Soler. Es podrà seguir en directe en la web de Montserrat RTV.

Comparteix

Icona de pantalla completa