Diari La Veu del País Valencià
Fora la Troica de la Marina Alta, per Marina Albiol
El paisatge que està deixant la crisi és desolador a la Marina Alta des del 2008. Existeix molta gent sense treball, molta gent que ha perdut el seu habitatge o que està en aquest procés, molta gent viu o menja de la solidaritat, s’han suprimit aules de l’educació pública i professorat, les ajudes a l’agricultura no arriben i la dependència està sent empobrida, amb el copagament, la reducció de les ajudes i amb la no construcció de l’Àrea sociosanitària de la Pedrera. Sense comptar, la privatització de la sanitat pública, la baixada dels salaris, l’augment dels contractes temporals i de mitja jornada, a més de la baixada de les pensions. També s’ha d’afegir la reforma dels ajuntaments, que pot representar la privatització de molts dels serveis que ofereixen, per exemple: la Residència Santa Llúcia de Dénia, i l’exili econòmic que molts/es joves de la Marina Alta han sofert, emigrant a altres països en contra de la seva voluntat, així com, els/les no tan joves. Entremig, se’ls ha donat a la Banca més de 130.000 milions d’euros, per sanejar els seus comptes, que s’han tret directament de la riquesa social; educació, sanitat, pensions, dependència i ocupació.

Ens volen anestesiar amb tantes agressions perquè no tinguem capacitat de resposta, no pensem en qui són els culpables, i a més a més, ens comportem passivament, o pensem que obeeixen a catàstrofes naturals. El que està passant, de catàstrofe natural no té res. Més aviat, obeeix a una nova ordenació dels poderosos, per treure’ns la sang, en la mateixa quantitat que abans, i a més, crear un exèrcit d’exclosos/es, que ens recorde què ens passarà si no obeïm. Els seus objectius, o les noves regles que volen crear, són clars: reduir al màxim la gent que treballa, l’estimació és del 20% de la gent que treballava en 2007, abaixar-nos els salaris, reduir-nos les pensions i les ajudes a la dependència, així com que haguem de pagar per l’educació i la sanitat, a més de fer del medi ambient un escombriaire, com demostren les prospeccions que volen fer davant de les nostres costes.

Tot això està dirigit pel que es diu la Troica; el Fons Monetari Internacional, FMI, el Banc Central Europeu, BCE, i la Comissió Europea, CE. Aquests són els organismes que els han dictat tant a Zapatero com a Rajoy el que havien de fer, i aquests a Fabra. Se’ls pot frenar, i a més ells ho saben, com demostra la virulència de les càrregues policials del 22M a Madrid. Només la unió dels de baix, la classe treballadora, en un objectiu clar pot revertir l’actual situació.

I a això aniré a Europa. A construir una Europa on les persones siguen el primer, ja que les cicatrius de l’altra Europa, la de la Troica, encara estan obertes a la Marina Alta.

Comparteix

Icona de pantalla completa