Quim Torra i Pedro Sánchez es reuniran el 21 de desembre a Barcelona

La vicepresidenta del govern espanyol ha confirmat la trobada, que tindrà lloc coincidint amb la celebració del Consell de Ministres a Barcelona
12 novembre 2018 01:00h
Pedro Sánchez i Quim Torra ja es van trobar el 9 de juliol.

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha confirmat aquest dilluns que el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es reuniran el 21 de desembre a Barcelona aprofitant el Consell de Ministres que l'executiu espanyol celebrarà a Barcelona. En una entrevista a TV3, Calvo ha afirmat que Sánchez "saludarà i es reunirà amb total lleialtat i normalitat amb el president de tots els catalans" aprofitant la data. Segons Calvo, el contingut de la reunió és "transparent": "A nosaltres ens interessen els problemes que hem heretat de Catalunya, que són el finançament, les infraestructures, l'ajuda a la recuperació de la seua economia i la reconstrucció de la convivència trencada a Catalunya".

La vicepresidenta ha confirmat oficialment una data que ja es coneixia, la del 21 de desembre, després que el govern espanyol ja es reunira a Sevilla el 26 d'octubre. Dos desplaçaments que segons la vicepresidenta responen a la "concepció realista i vertadera" del president Sánchez d'una Espanya com a "estructura de diversitat territorial". "És el que diu la nostra Constitució, tenim una diversitat territorial que abordem amb naturalitat", ha afirmat Calvo. 

La reunió del Consell de Ministres servirà per a fer realitat també el compromís de Sánchez de trobar-se amb Torra a Barcelona. Una reunió que, segons la vicepresidenta, s'alinea amb les relacions "quotidianes" que ja mantenen els governs català i espanyol, que celebraran noves reunions bilaterals al novembre. 

Calvo també ha celebrat els estudis d'opinió que es publiquen aquest dilluns a diversos mitjans. "Sembla que els catalans valoren per sobre de la mitjana nacional aquest govern", i "a mi això em produeix molta satisfacció, pensar que per a Catalunya aquest govern resol i es corresponsabilitza, i d'ací no ens mourem". 

Demana suport als pressupostos 

Calvo també ha demanat novament als independentistes que donen suport als pressupostos. El seu 'no', ha afirmat, "no s’entén" si es té en compte que aquestos són uns pressupostos "que venen bé". "S'ho han de pensar, perquè això ja no és jugar amb les paraules o fer proclames, sinó el dia a dia de Catalunya".

"De veritat que el govern de Catalunya dirà a tots els catalans que els farà perdre tot el 2019 perquè els portaran a un lloc eteri on no estan els pressupostos? Doncs això és l'antipolítica i la debilitació de les institucions democràtiques", ha sentenciat.

Descarta les eleccions generals

En aquest sentit, ha descartat totalment la convocatòria d'unes eleccions anticipades en el cas que no s'aproven els pressupostos generals de l'Estat. L'alternativa, ha afirmat, serà impulsar les mesures per la via del decret. "Ho farem amb pressupostos o prorrogant, perquè anirem fins el final", ha dit. 

next