Diari La Veu del País Valencià
El Botànic demanarà a les Corts habilitar gener per a avançar en la investigació del cas Taula

L’activitat parlamentària que tenen per davant els diputats en les dues últimes comissions d’investigació engegades –cas Crespo Gomar i cas Taula, posada en marxa aquest dilluns– és abundant, però, el marge de temps del que disposen és poc atés que les Corts es dissoldran, si Puig no avança les eleccions, el proper mes de març. Aquesta situació obliga els parlamentaris a treballar contrarellotge a causa de l’objectiu que persegueixen que, en els dos casos, és tindre les conclusions llestes abans que concloga la legislatura. El primer cas interessa especialment al PPCV, ja que si el dictamen de la comissió del finançament del PSPV i Bloc confirmara les irregularitats, els populars podrien fer-ho servir com a arma de campanya electoral i tapar la seua llarga llista de corrupció.

Pel que fa al cas Taula, que vincula la presumpta corrupció dels populars en diferents institucions com ara la Generalitat, l’Ajuntament de València, la Diputació i fins i tot l’empresa pública Ciegsa, el Botànic també treballarà a corre-cuita per a tindre al més prompte possible la veritat d’eixe cas. Per això, aquest dilluns ha anunciat que proposarà a la mesa de les Corts convertir gener en un mes hàbil perquè tots els compareixents proposats passen per davant dels micròfons d’aquesta investigació. A més, els partits d’esquerra han aconseguit posar les normes d’aquesta comissió, ja que han presentat aquest dilluns el pla de treball de manera conjunta que ha sigut el que s’ha aprovat.

Compareixents “mediàtics”

El Botànic proposa un total de 19 compareixents entre els quals es troben periodistes que han seguit el cas i persones relacionades amb la denúncia com és el cas de l’actual coordinadora general d’Esquerra Unida Rosa Pérez Garijo. El PPCV ha valorat de manera negativa aquesta decisió de convocar periodistes perquè considera que és una manera de fer “mediàtica” la investigació.

També es troben en la llista dels compareixents Camps, Costa, Rus, l’exgerent d’Imelsa Marcos Benavent, l’exconseller delegat de Ciegsa Màxim Caturla i l’exgerent de la Fundació Jaume II El Just Vicente Burgos. Així mateix, hauran de donar explicacions els exconsellers d’Educació Trinidad Miró, Esteban González Pons i Alejandro Font de Mora, l’exsecretari autonòmic David Serra, l’exconseller Rafael Blasco i la coordinadora d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo.

El PSPV, Compromís i Podem han defensat que es tracta d’un pla de treball “seriós i rigorós”, mentre que el PPCV ha advertit que la proposta aprovada és “perfectament recurrible davant els tribunals”, atés que “no és creïble” que en el temps que es té es puga analitzar tota la documentació –més de 90 documents– que se sol·licita i realitzar unes compareixences amb rigor.

Comparteix

Icona de pantalla completa