Diari La Veu del País Valencià
La Policia sospita que els ultres del Castelló i l’Hèrcules havien quedat per a pegar-se per xarxes socials

L’Ajuntament d’Alacant sospita que els aficionats ultres de l’Hèrcules i del Castelló que aquest diumenge van protagonitzar una baralla tumultuària hores abans del partit, amb 55 identificats, tres detinguts i set ferits, s’havien citat a través de les xarxes socials. Així ho ha exposat aquest dilluns el regidor de Seguretat, José Ramón González, amb l’argument que “no és habitual” que desenes de persones d’ambdues aficions es troben “armats amb pals” tres hores abans d’una trobada de futbol que no es disputava des de feia deu anys i que no havia sigut declarada d’alt risc perquè no hi havia antecedents en aquest sentit.

En la baralla van participar 58 persones d’entre 20 i 40 anys amb pals de fusta, bengales, protectors dentals i vestits de forma similar: amb passamuntanyes, caputxes i robes de color fosc, especialment els aficionats provinents de Castelló de la Plana. La baralla va ser advertida des del primer moment per dos policies locals que estaven en els voltants atenent un accident de trànsit. Aquests dos policies locals es van acostar al lloc i van tractar que els ultres deposaren la seua actitud i se separaren, encara que sense èxit fins al punt que la massa es va dirigir cap a ells en actitud violenta, segons han relatat als periodistes aquestos agents.

Aquesta actitud, han prosseguit, els va obligar a “replegar-se” i efectuar 15 o 16 trets a l’aire perquè temien per la seua integritat física i en uns minuts van arribar fins a 14 vehicles de la Policia Local d’Alacant i de la Policia Nacional, la qual cosa va permetre identificar els implicats. Un d’aquestos dos agents que estava en el lloc, Alejandro Ribeiro, ha relatat que “es notava que havien quedat per les xarxes socials” i ha afegit que exhibien una “violència molt notòria”.

Per la seua banda, el regidor ha indicat que, encara que la investigació és a càrrec de la Policia Nacional, des de la Local estan convençuts que havien utilitzat “les xarxes socials per a trobar-se” perquè els membres d’ambdues aficions estaven “preparats per a la lluita”.

González considera que cap dels intervinents en la baralla és abonat de cap dels dos clubs i en aquest sentit ha comentat que, hores després durant el partit, el comportament d’ambdues aficions va ser de “respecte absolut” i això malgrat que es coneixia l’incident per la informació difosa pels mitjans de comunicació.

En total, es van efectuar 55 identificacions de persones (30 ultres del Castelló i 25 de l’Hèrcules). Dos ultres del Castelló i un de l’Hèrcules van ser arrestats. La Comissió Nacional Antiviolència analitzarà el cas amb possibilitat de multes de fins a 3.000 euros. En dues d’aquestes detencions se’ls va atribuir el suposat delicte de baralla tumultuària i en l’altre cas d’atemptat contra agent de l’autoritat.

Comparteix

Icona de pantalla completa