El Tribunal de Comptes condemna Artur Mas a pagar els 5 milions que va costar la consulta del 9-N

El tribunal considera que es va sufragar el procés participatiu amb diners públics i insta l'expresident català i nou persones més a tornar els diners
12 novembre 2018 01:00h
D\'esquerra a dreta Joana Ortega, Irene Rigau, Artur Mas i Francesc Homs, el 10 d\'octubre al Tribunal de Comptes.

El Tribunal de Comptes ha condemnat Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau, Francesc Homs i sis acusats més a retornar 4.946.788,16 euros per l'organització del procés participatiu del 9 de novembre de 2014. El tribunal considera que han tingut una responsabilitat comptable i que van usar diners públics.

La condemna és solidària i, per tant, hauran d'aportar els diners entre tots, tot i que l'expresident Artur Mas està considerat el màxim responsable i hauria d'assumir allò que no aporten la resta de condemnats.

La sentència no és ferma i es pot recórrer a la Sala de Justícia del mateix tribunal i, com a última instància, davant la Sala Contenciosa-Administrativa del Tribunal Suprem. El Tribunal de Comptes reclamava inicialment 5,2 milions d'euros, dels quals se n'han aportat 2,8 en concepte de fiances i la resta en forma d'avals amb immobles i propietats dels acusats.

next