Diari La Veu del País Valencià
La jutgessa del cas del metro rebutja ampliar el termini per a presentar els escrits d’acusació

La instructora del cas de l’accident del metro de València ocorregut el 3 de juliol de 2006, en el qual van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides, ha rebutjat ampliar el termini als advocats per a presentar els escrits d’acusació, després d’haver conclòs la instrucció i processat huit exdirectius de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

D’aquesta manera, els advocats personats en la causa tindran els deu dies que estableix la llei per a dir quins delictes imputen a cadascú dels encausats i quina pena demanen per a ells, segons ha informat aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia valencià.

Una interlocutòria del Jutjat d’Instrucció número 21 de València datat el passat 31 d’octubre va acordar la incoació de procediment abreujat per als huit processats en aquesta causa i va fixar un termini de deu dies –des que els siga lliurada la documentació de la causa– perquè el fiscal i les acusacions personades presenten escrit d’acusació en el qual sol·liciten el sobreseïment o obertura de judici oral. En aquesta mateixa resolució, la titular del jutjat, Nieves Molina, va incoar el procediment abreujat per a huit exdirectius de FGV, entre ells l’exgerent Marisa Gracia.

A més de Marisa Gracia, entre els processats es troben els exdirectius d’aquesta empresa pública Juan José Gimeno Barberá, Vicente Antonio Contreras Bornez, Manuel Sansano Muñoz, Francisco García Sigüenza, Sebastián Argente Cuesta, Luis Miguel Domingo Alepuz i Salvador Orts Pardo.

Comparteix

Icona de pantalla completa