Diari La Veu del País Valencià
Naix València Tech City per a fer de la ciutat un referent en innovació

El grup de treball de la plataforma ‘València Tech City’ s’ha constituït aquest dilluns amb l’objectiu de convertir la ciutat en “una capital referent en la innovació i el desenvolupament de noves tecnologies” i pretén “atraure talent internacional i inversions estrangeres”. Així s’ha pronunciat aquest dilluns la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, sobre el projecte que compta amb la col·laboració d’universitats, parcs tecnològics i centres d’investigació, segons ha indicat el consistori en un comunicat.

“València Tech City persegueix la construcció d’un nou model econòmic a la ciutat, que siga sostenible i intel·ligent i que, per tant, aposte per la innovació i per les empreses de base tecnològica”, ha apuntat Gómez. Per a això, ha assenyalat que volen anar “de la mà” de les entitats i agents “que treballen en eixa innovació”. “La iniciativa compta amb la col·laboració publicoprivada, en la qual les nostres universitats, les empreses, les acceleradores, incubadores, els col·legis professionals, els parcs tecnològics i els centres d’investigació, entre d’altres, tenen un paper fonamental”, ha apuntat.

“La ciutat ha de convertir-se en un enclavament tecnològic, on les administracions públiques, les universitats i les empreses treballen juntes en el marc de la innovació”, ha sostingut la regidora, per a qui les administracions han de tindre “processos àgils que permeten construir empreses amb garanties”.

El grup de treball realitzarà un estudi de sector i plantejarà una estratègia que permeta a València “ser una ciutat que atraga i siga capaç de retindre talent internacional, així com inversions estrangeres”, a més que “puga competir en l’arc mediterrani”, ha puntualitzat Gómez.

En la mateixa línia, la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira, ha destacat la importància de ser “referents a Europa i fomentar l’atracció de fons a la ciutat”. Per part seua, la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Blanca Marín, ha posat l’accent en la necessitat d’una “estratègia conjunta en la qual els ajuntaments s’impliquen i es promoga la competitivitat de la Comunitat Valenciana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa