Diari La Veu del País Valencià
Llibertat amb càrrecs per als tres detinguts per la baralla entre els aficionats de l’Hèrcules i el Castelló

El jutjat de guàrdia d’Alacant ha decretat aquest dimarts llibertat amb càrrecs per als tres detinguts per la baralla multitudinària entre aficionats de l’Hèrcules i del Castelló, ocorreguda aquest passat diumenge i en la qual dos agents de la Policia Local van haver d’efectuar fins a 15 trets dissuasius a l’aire per a separar als dos grups.

Els detinguts han passat a disposició judicial i s’ha decretat llibertat amb càrrecs i sense mesures cautelars per als tres, investigats pels delictes de renyina tumultuària i lesions, segons han informat a Europa Press fonts jurídiques.

Els dos aficionats del Castelló que han passat a disposició judicial s’han acollit al seu dret a no declarar, mentre que el seguidor de l’Hèrcules ha al·legat que no forma part de cap penya radical, que passava per allí en el moment dels fets i que va acabar inconscient a terra, segons altres fonts consultades.

La Policia Nacional investigava si els dos grups, en total unes 60 persones, van quedar per xarxes socials per a barallar-se i si la baralla era de caràcter polític i ideològic. Però fonts policials han precisat a Europa Press que la baralla no es va produir per una quedada concertada entre penyes ultres, sinó que radicals violents del Castelló, que van viatjar amb autobús amb identificacions falses al·legant que anaven a un altre esdeveniment esportiu, van sorprendre els de l’Hèrcules en un bar.

Segons les fonts consultades, els aficionats que van entrar al camp viatjaven en dos autobusos, mentre que els que ho feien en un tercer autobús van contractar el servei a través d’un DNI fals i van al·legar que s’anaven a desplaçar a la capital alacantina a un esdeveniment esportiu celebrat en les piscines municipals.

Una vegada que van arribar a Alacant van anar en direcció a un bar freqüentat per seguidors radicals alacantins i, una vegada es van trobar tots dos grups, van començar a increpar-se.

La Policia va requisar un total de 10 pals, dues bengales i un protector bucal diumenge passat. El conductor de l’autobús ha declarat que en cap moment van pujar els pals requisats al vehicle, per la qual cosa les perquisicions apunten al fet que els radicals van utilitzar un cotxe de suport per al seu transport.

Comparteix

Icona de pantalla completa