Diari La Veu del País Valencià
El PSPV i Compromís pacten una solució temporal per al pressupost d’À Punt

Augmentar o no el pressupost dels mitjans de comunicació públics valencians. Aquest ha sigut un dels últims dilemes que fins a aquest dimarts el PSPV i Compromís no havien sigut capaços de resoldre de manera conjunta. Així, mentre la coalició valenciana defensava incrementar els comptes d’À Punt, –però no en les xifres que demana la directora general de l’ens, Empar Marco– perquè en cas contrari s’estaria incomplint la llei, els socialistes no estaven disposats a destinar més recursos econòmics a la radiotelevisió pública valenciana.

Els dos socis de govern de moment han decidit ajornar l’augment del pressupost d’À Punt però incloure una clàusula en la Llei d’Acompanyament que permeta introduir una moratòria en les despeses del personal. Aquesta mesura el que pretén és donar seguretat jurídica a Marco per a no haver d’engegar acomiadaments davant la no prevista apujada del pressupost i sobretot perquè la Llei del Servici Públic de Radiodifusió i de Televisió d’Àmbit Autonòmic preveu que les partides destinades al personal no poden superar un terç del pressupost total.

“La solució que proposa Compromís ens pareix molt sensata. De manera que, mentre el pressupost d’À Punt no arribe al mínim que estableix la llei hi haurà una moratòria de les despeses del personal”, ha manifestat el portaveu dels socialistes, Manolo Mata, en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics d’aquest dimarts.

Així mateix, el portaveu de la formació que lidera Mónica Oltra ha volgut matisar que no renuncien a incrementar els comptes d’À Punt però que aquesta qüestió es tractarà quan Marco comparega en la comissió de radiotelevisió de les Corts.

Comparteix

Icona de pantalla completa