Diari La Veu del País Valencià
Les famílies d’Esquerra Unida acorden que Rosa Pérez siga la candidata a la Generalitat

Les dues candidatures majoritàries que es van disputar la direcció d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), encapçalades per Rosa Pérez Garijo i Rosa Albert, han acordat una llista unitària per a les pròximes autonòmiques i municipals en la qual la que va resultar triada en aquest procés coordinadora general de la formació, Pérez Garijo, encapçalarà la llista de la circumscripció e València i serà la candidata a la Presidència de la Generalitat Valenciana.

Ara, segons ha informat EUPV en un comunicat, la llista haurà de ser ratificada pels militants i simpatitzants en les votacions telemàtiques i presencials del pròxim mes de desembre. Com a caps de llista acompanyaran a Pérez Garijo el candidat Paco Latorre en la circumscripció de Castelló i Estefania Blanes en la d’Alacant.

Tot i que aquestos seran els caps de llista de la formació no necessàriament seran els caps de cartell de la candidatura amb la qual es presente a les eleccions autonòmiques Esquerra Unida. I és que la formació està negociant un acord electoral amb Podem, que contempla un repartiment dels llocs de la llista d’un 70-30 a favor del partit d’Antonio Estañ. El candidat de Podem ocuparia així el número 1 de la llista almenys en la circumscripció de València.

D’acord amb el calendari de primàries aprovat al darrer Consell Polític Nacional d’Esquerra Unida del País Valencià, aquest dimarts es tancava el termini per a arribar a un acord entre les diferents sensibilitats que conviuen a la formació d’esquerres. En la precandidatura de València acompanyaran l’actual coordinadora d’EUPV la regidora a l’Ajuntament de Xest María Ángeles Llorente, l’edil de Xàtiva Miquel Lorente i la regidora d’Alboraia Marta Martín. La llista la tanquen de manera simbòlica els exdiputats a les Corts Esther López Barceló i Ignacio Blanco.

Per Castelló, la llista està encapçalada per Francisco Latorre, coordinador d’EUPV a Sogorb, i l’acompanyen Carmen García, regidora d’Educació a la Vall d’Uixó; Cristian Veses, coordinador de la Plana Baixa; Pastora de Florencio, coordinadora d’EUPV a Castelló de la Plana, i Adrià Barceló. Mentre que per Alacant la candidatura està encapçalada per la regidora d’Alcoi, Estefania Blanes, i la segueixen Iñaki Pérez, regidor de la formació d’esquerres a Elda, Lola Llorca, Álvaro Castaños i Alba Quesada.

Per a la coordinadora d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, aquest pacte suposa una “gran notícia, perquè, després de molt de temps de desavinences interns, representa la necessària unitat i cohesió d’Esquerra Unida i això és una garantia per als nostres militants, però sobretot per als nostres votants i per a la societat valenciana”. “Aquestes llistes són el resultat d’un gran treball d’unificació que, com ja he dit en altres ocasions, té com a finalitat enfortir i rellançar Esquerra Unida, reforçar el gran treball que fan els nostres càrrecs públics des dels ajuntaments i tot això es reflecteix en aquesta precandidatura”, assenyala Garijo.

Sobre el pacte amb Podem, la líder d’Esquerra Unida assenyala que “ara toca treballar més que mai el procés de confluència per a un arribar a un acord al més aviat possible perquè estem convençuts que aquest és el millor camí per a arribar amb força a les institucions i, en concret, a la Generalitat”.

Votacions de les precandidatures

Una volta finalitzat aquest termini i continuant amb el calendari que es va aprovar al darrer Consell Polític Nacional (CPN), fins al 27 de novembre estaran exposats els censos per a correccions i la inscripció de simpatitzants i el 30 es farà públic el cens definitiu que serà el corresponent a les persones amb dret a votar de manera telemàtica entre els dies 10 i 14 de desembre o de manera presencial el 16. Els resultats es donaran a conéixer un dia després.

Comparteix

Icona de pantalla completa