L'agricultura ecològica mou 160 milions d'euros

En 2017 s'han cultivat 3.893 hectàrees de fruites i hortalisses ecològiques
/ València
13 novembre 2018 01:00h
Les hectàrees d\'agricultura ecològica s\'ha incrementat un 30%.

El president del Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), José Antonio Rico, ha afirmat que en 2017 la producció ecològica de fruites i hortalisses al País Valencià ha aconseguit un volum de negoci aproximat de 160 milions d'euros. El president del CAECV ha realitzat aquestes declaracions en el transcurs de la inauguració de la jornada que el CAECV i Fruit Logística han organitzat aquest dimarts, i que han portat per títol, 'La Comunitat Valenciana: motor nacional en el creixement de l'agricultura ecològica'.

"Estem parlant d'un sector que està tenint un creixement sostingut, per no dir espectacular, durant els últims anys, fins a convertir a la nostra regió en líder nacional quant al creixement del nombre d'operadors i de superfície d'agricultura ecològica en 2017", ha explicat. Durant la seua intervenció, Rico s'ha referit a la superfície dedicada a cultius frescos ecològics, és a dir, fruites i hortalisses. En aquest sentit, ha apuntat que el País Valencià va produir en l'últim any (2017) 3.893 hectàrees, "la qual cosa ha suposat un increment del 30% respecte a l'any anterior, per la qual cosa la presència del sector ecològic en fires com Fruit Logística suposa un excel·lent aparador per als nostres productes frescos ecològics".

Aposta de l'Administració pel sector ecològic

Alfons Domínguez, del Servei de Producció Ecològica, Innovació i Tecnologia de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, ha explicat en quina situació es troba el Primer Pla de Producció Ecològica 2016 - 2020. "Per a la conselleria era necessari adaptar-se a les necessitats del segle XXI i l'agricultura ecològica era una d'eixes necessitats. Per això, hem posat en marxa més de 60 accions per a impulsar aquest sector, amb línies de suport específiques a la promoció, l'educació i la formació, i amb millores substancials en l'assessorament tècnic", ha afirmat Domínguez. 

La jornada ha sigut clausurada per Maite Cháfer, directora general de Desenvolupament Rural i Política Agrària Comuna de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. Cháfer ha volgut destacar l'esforç que s'està fent des de l'Administració per a fomentar el sector ecològic, tant des del punt de vista tècnic, com de l'educació, formació i suport econòmic, passant de 26 milions d'euros a 45.

next