L'IPC registra un creixement interanual del 2,4% en octubre al País Valencià

La partida que més ha impulsat els preus ha sigut la de Vestit i Calçat (11,1%) a causa de l'arribada de la temporada d'hivern
/ València
14 novembre 2018 01:00h

L'índex de preus de consum (IPC) va registrar un creixement interanual del 2,4% en octubre al País Valencià, una desena per davall de l'avanç de setembre. Els grups que més es van encarir al territori van ser el Transport (6,3%); l'Habitatge (3,3%); els Aliments i Begudes no alcohòliques (2%); els Hotels, Cafés i Restaurants (1,9%), i les Begudes alcohòliques i Tabac (1,7%), segons les dades publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Els segueixen Comunicacions (1,5%); Altres (1,1%); Vestit i Calçat (1%); Oci i Cultura (0,9%); Medicina (0,7%); Ensenyament (0,5%), i Parament (0,4%). En el conjunt estatal l'IPC va registrar un creixement interanual del 2,3% en octubre, un avanç similar al comptabilitzat el mes anterior, en aquesta ocasió mantingut per l'encariment del Transport i, en menor mesura, per l'Oci i Cultura.

Amb la dada publicada aquest dimecres per l'INE, que ratifica l'avançat el passat 30 d'octubre, la inflació suma 26 mesos consecutius en positiu, els sis últims creixent per damunt del 2%. La major responsable del manteniment de la inflació va ser la partida del Transport, que va pujar el 5,7% anual, set desenes més que en setembre, a causa de l'increment dels carburants i lubrificants i a l'encariment del transport aeri.

Igualment, la partida d'Oci i Cultura va mantindre el seu preu respecte a fa un any, enfront de descensos previs, la qual cosa ha ajudat a sostindre l'índex general de preus i compensar així la contenció registrada en l'àmbit de l'Habitatge, que es va encarir, en qualsevol cas, un 4% interanual. Una altra partida que va moderar el seu encariment interanual, en aquest cas en sis desenes respecte al mes anterior, va ser la de Comunicacions els preus de la qual van pujar en octubre el 2%.

Les partides que més van impulsar els preus entre setembre i octubre van ser el Vestit i Calçat (11,1%), a causa de l'arribada de la temporada d'hivern; els Aliments i Begudes no alcohòliques (1,2%), impulsats per la fruita, i el Transport (0,6%), encarit a causa dels carburants i lubrificants.

Per contra, van baixar l'Oci i Cultura (-0,6%), a causa de la caiguda dels paquets turístics; els Hotels, Cafeteries i Restaurants (-0,4%), llastrats pels serveis d'allotjaments, i les Comunicacions (-0,7%), a causa de les baixades en telefonia. 

next